NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Boekenweek 2021!

Van 29 mei t/m 6 juni vindt de Boekenweek plaats. Acht boekentips van Cossee én een overzicht van de activiteiten van onze auteurs. 

Het Boekenweek-thema van dit jaar is Tweestrijd. De volgende acht Cossee-titels sluiten hier mooi bij aan:

Hoofdperoon Eva Panic wordt voor een onmogeliijke, levenbepalende keuze gesteld. Kiest ze voor de liefde van haar leven en overleden man, of kiest ze voor haar zesjarige dochter Nina.

Als de verdwenen man van Betrande Rols plotseling weer opduikt, twijfelt ze aan zijn ware indentiteit, is hij daadwerkelijk de Martin Guerre die ze acht jaar geleden voor het laatst zag? Er begint een proces tegen zijn vermoedelijke dubbelganger. Bertrande komt zo voor een duivels dilemma te staan: kiest ze voor het geluk voor haar en haar kinderen, of voor eerlijkheid.

Aarzelsnede is het debuut van kinderarts-intensivist en medisch bioloog Berber Kapitein. We volgen het bloedstollende verhaal van kinderarts Rinske: een jonge arts in tweestrijd. Geconfronteerd met een patiënt wiens ziekte met geen scan of onderzoek is vast te stellen dringen ethische dilemma’s zich aan haar op en wordt zij verscheurd door ambitie en medische twijfels.

In deze liefdesroman zijn niet alleen de personages in tweestrijd over hun huwelijk, maar krijgt ook de lezer met een dilemma te maken wat betreft het omslag: kies je voor de autokus of voor de koffiedate? 

Simon leeft een teruggetrokken leven in de bergen van Canada in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Als hij -geheel tegen zijn zin in- zijn ontspoorde Nederlandse neef te logeren krijgt, gooit die zijn leven behoorlijk op z'n kop. Kan Simon  zich blijven onttrekken aan de maatschappij, of dwingt zijn neef hem tot het opnieuw aangaan van relaties?

In dit boek raakt hoofdpersoon Elias onbedoeld betrokken bij een kunstvervalsingszaak. Hij weet precies hoe de vork in de steel zit en bevindt zich daardoor in een tweestrijd. Speelt hij het spel mee in ruil voor zijn eigen geluk, of kiest hij toch voor eerlijkheid? 'De juiste houding' stelt ons de vraag: wat is echt en wat is fake in een wereld waarin we niets meer zeker weten? 

De personages uit dit boek beleven een innerlijke tweestrijd: geef je je herinneringen op om door te overleven?

Dit is een boek over tweestrijd pur sang. Khalid beschijft de reis die zijn opa in de jaren zestig maakte vanuit het Rifgebergte naar Nederland. Duizenden kilometers verwijderd van zijn familie en zijn vertrouwde wereld, maakt hij in Nederland kennis met de omgansvormen, fietsen en erwtensoep. De kloof tussen zijn oude en nieuwe wereld wordt steeds groter: wat laat hij achter en wat neemt hij mee?

Ook neemt een aantal van onze auteurs in het kader van de Boekenweek deel aan activiteiten: