NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Beurs, boeken en birthday: warm nieuws voor koude dagen

De zomer neemt nu toch echt afscheid, maar ook dit najaar is er op de uitgeverij genoeg te doen. Met een warme kop thee in de hand bereiden we ons voor op de Frankfurter Buchmesse, de tachtigste verjaardag van J.M. Coetzee, en al de schitterende titels die de komende maanden bij Cossee zullen verschijnen.


Van 16 tot en met 20 oktober vindt dit jaar in Frankfurt weer ’s werelds grootste beurs voor boekenvakkers plaats. Ook Cossee zal hier uiteraard aanwezig zijn, en dus zijn we op de uitgeverij al enige tijd druk in de weer om ons voor te bereiden. Onze folder is reeds op de website te bekijken, en één voor één begeven onze collegae zich naar Duitsland om – hopelijk – nieuwe parels te ontdekken.

In Nederland is er natuurlijk ook nog genoeg te doen, want dit najaar verschijnen er een flink aantal bijzondere titels, waaronder een nieuwe roman van Jane Gardam: Op de klippen. De fans van Polly Flint, de onvergetelijke hoofdpersoon uit De dochter van Crusoe, kunnen hun hart weer ophalen. De roman is een literaire wervelwind, met in het oog van de storm Jane Gardams inzicht in onuitgesproken verlangens.  

Ook Maxim Leo’s Rode liefde, dat met de Europese Literatuurprijs bekroond werd, verschijnt dit jaar; 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Als u onder de indruk was van films zoals Das Leben der anderen, Gegen die Wand of Werk ohne Autor, dan raden we u vooral aan om in dit boek te duiken, en te beleven hoe de DDR eerst een baken van hoop en daarna van wanhoop werd. Goede boeken laten immers, net als goede films, altijd zien: geschiedenis wordt heel concreet door mensen gemaakt.

Mocht u meer zin hebben om zich onder te dompelen in de muziek, dan ligt Lennon van David Foenkinos voor u klaar. In deze roman duikt Foenkinos in het hoofd van de Beatles-oprichter, en laat de lezer zien hoe de muzikant naast de mania die hij opwekte ook vooral een mens was. Voor liefhebbers van de band absoluut een must-read.

Tot slot kijken wij alvast vooruit naar volgend jaar, wanneer onze Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee 80 jaar wordt. Uiteraard reden voor groot feest – noteer 9 februari 2020 dus alvast in uw agenda!

Leest u deze winter met ons mee? We kunnen niet wachten om onze nieuwe boeken met u te delen, en om te horen wat u ervan vindt – tag ons vooral op sociale media met #cossee. Wij zijn alvast benieuwd!