NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Auteur A. F. van Ravesteijn is op 97-jarige leeftijd overleden

Afgelopen zaterdag is onze auteur A. F. van Ravesteijn in zijn woning in Den Haag overleden. Onlangs debuteerde hij op 97-jarige leeftijd met zijn boek Ik was erbij waarin hij zijn tijd als dwangarbeider in Duitsland tussen 1942 - 1945 op unieke en indrukwekkende manier beschrijft. Hij heeft ruim tien jaar aan het boek gewerkt. 

A. F. van Ravesteijn (Den Haag, 1923) werd in 1942 als negentienjarige twerkgesteld in nazi-Duitsland. In zijn boek bracht hij -als een van de laatste ooggetuigen van deze Arbeitseinsatz- zijn persoonlijke herinneringen aan deze jaren naar buiten. Zijn verslag is volgens het NIOD in omvang en aanschouwelijkheid een uniek tijdsdocument. 

Het is een troostende gedachte dat A. F. van Ravesteijn het eerste exemplaar van zijn boek eind april met grote blijdschap in ontvangst kon nemen.

Wij herdenken hem en discussiëren over zijn boek op dinsdag 23 juni a.s. om 17.00. Uitgever Christoph Buchwald en voormalig NIOD onderzoeker David Barnouw gaan met elkaar in gesprek onder de auspiciën van de ambassade van de bondsrepubliek Duitsland en het Genootschap Nederland Duitsland. U ben van harte welkom dit gesprek online bij te wonen, aanmelden kan per mail bij Thomas Walter.