NIEUWS

NIEUWSBERICHT

11-11-11, 11:11 Presentatie Naar de overkant van de nacht

Vandaag, 11 november 2011, zal om 11:11 uur de feestelijke presentatie beginnen van de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, Naar de overkant van de nacht. Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.

Vandaag verscheen ook de recensie van Arjen Fortuin in NRC.next. Daarin schrijft hij onder andere: ‘Jan van Mersbergen heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een van de interessantste schrijvers van Nederland. […] Net als in zijn eerdere vijf romans schrijft Van Mersbergen zinnen waarin geen enkel woord bijzonder is, maar waarin elke lettergreep raak is. […] Van Mersbergen is het soort schrijver dat in staat is om met minimale middelen iets groots en onsentimenteels op te roepen, je mee te trekken zijn wereld in, de hoofden van zijn personages in.’

Jan van Mersbergen is te volgens op zijn website www.janvanmersbergen.nl, via Facebook (www.facebook.com/janvanmersbergen) en Twitter (@janmersbergen).
Klik hier voor meer informatie over het boek