BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN BIJ LINNAEUS BOEKHANDEL

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Uitgever Christoph Buchwald ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens de boekenbeurs in Leipzig heeft uitgever Christoph Buchwald een koninklijke onderscheiding ontvangen. Namens H.M. de Koningin der Nederlanden werd de onderscheiding uitgereikt door de Ambassaderaad voor Pers en Cultuur in het bijzijn van collega's, familie en auteurs.

Hélène Gelèns ontvangt de Jan Campert prijs

Voor haar bundel zet af en zweef ontving Hélène Gelèns in het Letterkundig Museum te Den Haag de Jan Campertprijs. De jury meldde over haar bundel: 'zet af en zweef bevat een waaier aan gedichten en cycli die treffen door hun indringendheid. Het gaat echter niet alleen om de uitmuntendheid van de afzonderlijke gedichten en cycli. Gelèns plaatste haar gedichten in een dwingend verband rond de centrale vraag uit welke pijn en vreugde een persoonlijkheid ontstaat.'

De omweg op de shortlist Libris Literatuur Prijs

Gerbrand Bakker staat met De omweg op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2011. Eerder stond Bakkers debuut Boven is het stil op de shortlist. Op 9 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Presentatie Yolanda Entius in De Balie

Op maandag 7 maart vond de presentatie plaats van Het kabinet van de familie Staal, de nieuwe roman van Yolanda Entius. Tijdens een Discordia avond in De Balie lazen Annette Kouwenhoven en Margijn Bosch samen met de auteur een fragment uit het boek.

Kijk verder voor een kort fotoverslag

Presentatie Verplicht gelukkig een groot succes

De presentatie van het nieuwe boek van Saskia Goldschmidt Verplicht gelukkig was een groot succes. De hele voorraad boeken schoon verkocht en prachtig voorproefje van Saskia's theaterbewerking van het boek. Daarnaast is haar nieuwe website dit weekend online gegaan: Saskiagoldschmidt.nl.

Kijk verder voor een kort fotoverslag.

De rietdekker in het theater

De Zeeuwse theatergroep Zeelandia zal dit voorjaar een toneelbewerking van het boek De rietdekker van Rinus Spruit spelen.