BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN BIJ LINNAEUS BOEKHANDEL

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

De uitvinder van geheimen verfilmd

Tijdens het Filmisreal festival wordt de verfilming van de roman De uitvinder van geheimen van David Grossman vertoond onder de Engelstalige titel Intimate Grammar. De film wordt in april vertoond in het Ketelhuis in Amsterdam, in het Filmhuis in Den Haag en in LantarenVenster in Rotterdam.

Kijk in onze agenda voor de data.

Radiospot Hans Fallada in de Boekenweek

In de Boekenweek zal een radiospot te horen zijn voor Alleen in Berlijn, het herontdekte meesterwerk van Hans Fallada. Sinds het in het najaar van 2010 is verschenen is het reeds tweemaal herdrukt en met het ontdekken van gecensureerde fragmenten in de archieven van de auteur is in het najaar van 2011 een herziene herdruk verschenen. De radiospot is ingesproken door Hans Croiset.
Beluister hier het eerste deel van de radiospot
Beluister hier het tweede deel van de radiospot

Uitgever Christoph Buchwald ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens de boekenbeurs in Leipzig heeft uitgever Christoph Buchwald een koninklijke onderscheiding ontvangen. Namens H.M. de Koningin der Nederlanden werd de onderscheiding uitgereikt door de Ambassaderaad voor Pers en Cultuur in het bijzijn van collega's, familie en auteurs.

Hélène Gelèns ontvangt de Jan Campert prijs

Voor haar bundel zet af en zweef ontving Hélène Gelèns in het Letterkundig Museum te Den Haag de Jan Campertprijs. De jury meldde over haar bundel: 'zet af en zweef bevat een waaier aan gedichten en cycli die treffen door hun indringendheid. Het gaat echter niet alleen om de uitmuntendheid van de afzonderlijke gedichten en cycli. Gelèns plaatste haar gedichten in een dwingend verband rond de centrale vraag uit welke pijn en vreugde een persoonlijkheid ontstaat.'

De omweg op de shortlist Libris Literatuur Prijs

Gerbrand Bakker staat met De omweg op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2011. Eerder stond Bakkers debuut Boven is het stil op de shortlist. Op 9 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Presentatie Yolanda Entius in De Balie

Op maandag 7 maart vond de presentatie plaats van Het kabinet van de familie Staal, de nieuwe roman van Yolanda Entius. Tijdens een Discordia avond in De Balie lazen Annette Kouwenhoven en Margijn Bosch samen met de auteur een fragment uit het boek.

Kijk verder voor een kort fotoverslag