BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN BIJ LINNAEUS BOEKHANDEL

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

I.M. Dragan Klaic (1950-2011)

Dragan Klaic (1950) is donderdag 25 augustus overleden. Klaic was hoogleraar en dramaturg in Belgrado en woonde sinds 1991 in Amsterdam. Hij was van 1992 tot 2001 directeur van het Theater Instituut Nederland en professor aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed cultureel onderzoek en gaf lezingen in diverse Europese landen. Zijn boeken over theater en drama zijn in Nederland, voormalig Joegoslavië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië verschenen. In 2003 verscheen bij Uitgeverij Cossee zijn boek Thuis is waar je vrienden zijn.

Lees hieronder de tekst die uitgever Christoph Buchwald voor Dragan schreef in Beijing die door auteur en acteur Hans Croiset op de herinneringsbijeenkomst is voorgelezen.

Yolanda Entius genomineerd voor de Halewijnprijs 2011

Voor haar laatste roman Het kabinet van de familie Staal is Yolanda Entius genomineerd voor de Halewijnprijs 2011. Zojuist is ook de tweede druk van deze meer dan lovend ontvangen roman verschenen. De Halewijnprijs wordt ieder jaar door de stad Roermond uitgereikt aan een auteur die volgens de jury zijn of haar literaire kwaliteiten heeft laten zien maar nog niet door het grote publiek ontdekt is.

Uitgeverij Cossee steunt Museum Meermanno

Uitgeverij Cossee steunt Museum Meermanno en heeft een boek geadopteerd via www.meermanno.nl/boekzoektvrouw. Het betreft een Vastenavondgeschrift uit de 16de eeuw. Museum Meermanno is het oudste boekenmuseum ter wereld maar sluiting dreigt door de geplande bezuinigingen van het kabinet. Door een boek uit de collectie te adopteren tracht de uitgeverij sluiting te voorkomen en u wordt van harte uitgenodigd om hetzelfde te doen. De keuze viel op het Vastenavondgeschrift omdat dit najaar (op 11 november 2011) Naar de overkant van de nacht, de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, zal verschijnen. Deze roman speelt zich af tijdens een vastenavond in Venlo.
 

De rietdekker gaat internationaal

Na de toneelbewerking van De rietdekker is het succesvolle boek van Rinus Spruit nu in het Duits vertaald. In de aanbiedingsfolder van de belangrijke Duitse uitgeverij dtv is Rinus Spruit opgenomen tussen grootheden als Günter Grass en Erich Kästner. Omroep Zeeland is naar Duitsland gegaan om de uitgeefster en de vertaalster te interviewen. Klik hier om het item te bekijken en klik hier voor een interview met Rinus Spruit als internationaal auteur.

Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs

Eind vorig jaar werd de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 toegekend aan Gif van Lot Vekemans. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt elk najaar uitgereikt voor de beste theatertekst die in het voorbije seizoen op de planken is gebracht. In 2012 zal een roman van Lot Vekemans bij Uitgeverij Cossee verschijnen.

Lovende kritieken voor Yolanda Entius

Dit voorjaar verscheen de vierde roman van Yolanda Entius, Het kabinet van de familie Staal. In de pers verschenen lovende recensies over het indrukwekkende en beklemmende boek:

‘Zó briljant dat de lezer af en toe naar lucht moet happen.’ – de Volkskrant ****