BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN BIJ LINNAEUS BOEKHANDEL

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Gerbrand Bakker en Yolanda Entius op Tiplijst AKO Literatuurprijs 2011

Op maandag 5 september heeft de jury van de AKO Literatuurprijs de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2011 bekendgemaakt. Op de Tiplijst staan twee boeken van Uitgeverij Cossee: Gerbrand Bakker met De omweg en Yolanda Entius met Het kabinet van de familie Staal.
De omweg van Gerbrand Bakker stond eerder dit jaar ook op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Het boek van Yolanda Entius maakt ook nog kans op de Halewijnprijs 2011.

Roeland Fernhout speelt Schemerlanden

Op 7, 8 en 9 november speelt Roeland Fernhout in Studio 1 van de Amsterdamse Stadsschouwburg een solovoorstelling gebaseerd op het boek Schemerlanden van J.M. Coetzee.

Eugene Dawn is een wetenschapper in dienst van het leger van de Verenigde Staten. Hij schrijft propaganda die de onderwerping van Vietnam moet bewerkstelligen. Maar de oorlog woedt in een land waar hij nog nooit is geweest en waarvoor hij ook niet de minste behoefte voelt om ooit naar toe te gaan. Geweld vangt hij in formules, filosofieën en berekeningen. Toch slaat, heel dicht bij huis, datzelfde geweld op schokkende wijze toe.

‘Ik had mij nooit aan het Vietnamproject gewaagd als ik had geweten dat het mij in conflict zou brengen met een meerdere. Van conflicten komt narigheid en narigheid vergiftigt het bestaan.’ J.M. Coetzee

Schemerlanden is een nietsontziend onderzoek naar de duistere kanten van een man die probeert de wereld waarin hij leeft aan zich te onderwerpen. Maar zijn vrouw, zijn baas en zijn kind blijken lastig te knechten. Schemerlanden is ook een portret van Amerika en zijn verlangen om de vrede veilig te stellen door oorlog te voeren.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten
Artikel op NU.nl
Artikel op Volkskrant.nl

I.M. Dragan Klaic (1950-2011)

Dragan Klaic (1950) is donderdag 25 augustus overleden. Klaic was hoogleraar en dramaturg in Belgrado en woonde sinds 1991 in Amsterdam. Hij was van 1992 tot 2001 directeur van het Theater Instituut Nederland en professor aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed cultureel onderzoek en gaf lezingen in diverse Europese landen. Zijn boeken over theater en drama zijn in Nederland, voormalig Joegoslavië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië verschenen. In 2003 verscheen bij Uitgeverij Cossee zijn boek Thuis is waar je vrienden zijn.

Lees hieronder de tekst die uitgever Christoph Buchwald voor Dragan schreef in Beijing die door auteur en acteur Hans Croiset op de herinneringsbijeenkomst is voorgelezen.

Yolanda Entius genomineerd voor de Halewijnprijs 2011

Voor haar laatste roman Het kabinet van de familie Staal is Yolanda Entius genomineerd voor de Halewijnprijs 2011. Zojuist is ook de tweede druk van deze meer dan lovend ontvangen roman verschenen. De Halewijnprijs wordt ieder jaar door de stad Roermond uitgereikt aan een auteur die volgens de jury zijn of haar literaire kwaliteiten heeft laten zien maar nog niet door het grote publiek ontdekt is.

Uitgeverij Cossee steunt Museum Meermanno

Uitgeverij Cossee steunt Museum Meermanno en heeft een boek geadopteerd via www.meermanno.nl/boekzoektvrouw. Het betreft een Vastenavondgeschrift uit de 16de eeuw. Museum Meermanno is het oudste boekenmuseum ter wereld maar sluiting dreigt door de geplande bezuinigingen van het kabinet. Door een boek uit de collectie te adopteren tracht de uitgeverij sluiting te voorkomen en u wordt van harte uitgenodigd om hetzelfde te doen. De keuze viel op het Vastenavondgeschrift omdat dit najaar (op 11 november 2011) Naar de overkant van de nacht, de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, zal verschijnen. Deze roman speelt zich af tijdens een vastenavond in Venlo.
 

De rietdekker gaat internationaal

Na de toneelbewerking van De rietdekker is het succesvolle boek van Rinus Spruit nu in het Duits vertaald. In de aanbiedingsfolder van de belangrijke Duitse uitgeverij dtv is Rinus Spruit opgenomen tussen grootheden als Günter Grass en Erich Kästner. Omroep Zeeland is naar Duitsland gegaan om de uitgeefster en de vertaalster te interviewen. Klik hier om het item te bekijken en klik hier voor een interview met Rinus Spruit als internationaal auteur.