BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN BIJ LINNAEUS BOEKHANDEL

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Nanouk Leopold verfilmt succesroman Boven is het stil

Eind februari 2012 starten in Zeeland de opnames van Boven is het stil, de nieuwe film van Nanouk Leopold. Leopold bewerkte zelf het scenario van de gelijknamige, veelvuldig bekroonde en internationaal geprezen roman van Gerbrand Bakker. De cast van de film bestaat uit Jeroen Willems, Henri Garcin, Wim Opbrouck, Lies Visschedijk, Loes Wouterson en Martijn Lakemeier.

Gerbrand Bakkers roman Boven is het stil is uitgegeven door Cossee en kreeg talloze nominaties o.a. het Gouden Ezelsoor, de Debutantenprijs en werd bekroond met de hoogst gedoteerde internationale literaire prijs voor een roman in de Engelse taal, de IMPAC Dublin Literary Award. Deze vertaling is verschenen bij Harvill/Secker. Ook in Duitsland en Frankrijk is de roman een bestseller. Vertalingen verschijnen in meer dan twintig landen waaronder China, Zuid-Korea, Israël en Libanon.

Ariëlla Kornmehl wint de Boek-delenprijs 2011

Tijdens het Lezersfeest is de roman Een stille moeder van Ariëlla Kornmehl bekroond met de Boek-delenprijs 2011. Het boek is door de leden van de Nederlandse leesclubs gekozen uit een shortlist van tien titels. Op de shortlist stonden onder anderen Renate Dorrestein, Tom Lanoye, Thomas Rosenboom, Susan Smit en Franca Treur. Eerder werd de prijs toegekend aan Khaled Hosseini, Stefan Brijs, Gerbrand Bakker, Arthur Japin en Paolo Giordano.

Klik hier voor meer informatie over het boek

11-11-11, 11:11 Presentatie Naar de overkant van de nacht

Vandaag, 11 november 2011, zal om 11:11 uur de feestelijke presentatie beginnen van de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, Naar de overkant van de nacht. Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.

Vandaag verscheen ook de recensie van Arjen Fortuin in NRC.next. Daarin schrijft hij onder andere: ‘Jan van Mersbergen heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een van de interessantste schrijvers van Nederland. […] Net als in zijn eerdere vijf romans schrijft Van Mersbergen zinnen waarin geen enkel woord bijzonder is, maar waarin elke lettergreep raak is. […] Van Mersbergen is het soort schrijver dat in staat is om met minimale middelen iets groots en onsentimenteels op te roepen, je mee te trekken zijn wereld in, de hoofden van zijn personages in.’

Jan van Mersbergen is te volgens op zijn website www.janvanmersbergen.nl, via Facebook (www.facebook.com/janvanmersbergen) en Twitter (@janmersbergen).
Klik hier voor meer informatie over het boek

David Grossman wint de Prix Médicis Étranger 2011

De Israëlische schrijver David Grossman wint de prestigieuze Prix Médicis Étranger 2011 voor zijn roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht. De Prix Médicis Étranger is de Franse literatuurprijs voor het beste buitenlandse boek van het jaar.

Een vrouw op de vlucht voor een bericht is een groots verhaal over een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Een roman over vriendschap en ruimdenkendheid, over een grote liefde en een versmade liefde, over ouderschap en over je weg in het leven. Maar het is vooral een ongeëvenaarde roman over de bijna heldhaftige inspanning van een moeder om een gezin in stand te houden in een klein verscheurd land. ‘Grossmans belangrijkste boek tot nu toe.’- NRC Handelsblad.

Tsjik wint Duitse Jeugdliteratuurprijs 2011

Tsjik van Wolfgang Herrndorf is in de prijzen gevallen. Het heeft in de categorie Jeugdboeken de Deutscher Jugendliteraturpreis 2011 gewonnen. De jury prijst in haar rapport de geestige beschrijvingen, de bizarre situaties, de bitterzoete ironie, de komische dialogen en het authentieke verhaal van het boek. Tsjik is onlangs in Nederland verschenen en zeer enthousiast ontvangen door boekhandelaren.

Meer details over de prijs vind je hier
Meer informatie over het boek vind je hier

Uitgeverij Cossee op de Beijing Book Fair

Tussen 31 augustus tot 4 september jl. vond de 18e Beijing International Book Fair plaats. Met de komende Chinese vertaling van Gerbrand Bakker's debuutroman Boven is het stil en omdat Nederland Country of Honour was op de beurs, reisden uitgevers Eva Cossée en Christoph Buchwald naar China.