BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

David Grossman wint de Prix Médicis Étranger 2011

De Israëlische schrijver David Grossman wint de prestigieuze Prix Médicis Étranger 2011 voor zijn roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht. De Prix Médicis Étranger is de Franse literatuurprijs voor het beste buitenlandse boek van het jaar.

Een vrouw op de vlucht voor een bericht is een groots verhaal over een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Een roman over vriendschap en ruimdenkendheid, over een grote liefde en een versmade liefde, over ouderschap en over je weg in het leven. Maar het is vooral een ongeëvenaarde roman over de bijna heldhaftige inspanning van een moeder om een gezin in stand te houden in een klein verscheurd land. ‘Grossmans belangrijkste boek tot nu toe.’- NRC Handelsblad.

Tsjik wint Duitse Jeugdliteratuurprijs 2011

Tsjik van Wolfgang Herrndorf is in de prijzen gevallen. Het heeft in de categorie Jeugdboeken de Deutscher Jugendliteraturpreis 2011 gewonnen. De jury prijst in haar rapport de geestige beschrijvingen, de bizarre situaties, de bitterzoete ironie, de komische dialogen en het authentieke verhaal van het boek. Tsjik is onlangs in Nederland verschenen en zeer enthousiast ontvangen door boekhandelaren.

Meer details over de prijs vind je hier
Meer informatie over het boek vind je hier

Uitgeverij Cossee op de Beijing Book Fair

Tussen 31 augustus tot 4 september jl. vond de 18e Beijing International Book Fair plaats. Met de komende Chinese vertaling van Gerbrand Bakker's debuutroman Boven is het stil en omdat Nederland Country of Honour was op de beurs, reisden uitgevers Eva Cossée en Christoph Buchwald naar China.

Gerbrand Bakker en Yolanda Entius op Tiplijst AKO Literatuurprijs 2011

Op maandag 5 september heeft de jury van de AKO Literatuurprijs de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2011 bekendgemaakt. Op de Tiplijst staan twee boeken van Uitgeverij Cossee: Gerbrand Bakker met De omweg en Yolanda Entius met Het kabinet van de familie Staal.
De omweg van Gerbrand Bakker stond eerder dit jaar ook op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Het boek van Yolanda Entius maakt ook nog kans op de Halewijnprijs 2011.

Roeland Fernhout speelt Schemerlanden

Op 7, 8 en 9 november speelt Roeland Fernhout in Studio 1 van de Amsterdamse Stadsschouwburg een solovoorstelling gebaseerd op het boek Schemerlanden van J.M. Coetzee.

Eugene Dawn is een wetenschapper in dienst van het leger van de Verenigde Staten. Hij schrijft propaganda die de onderwerping van Vietnam moet bewerkstelligen. Maar de oorlog woedt in een land waar hij nog nooit is geweest en waarvoor hij ook niet de minste behoefte voelt om ooit naar toe te gaan. Geweld vangt hij in formules, filosofieën en berekeningen. Toch slaat, heel dicht bij huis, datzelfde geweld op schokkende wijze toe.

‘Ik had mij nooit aan het Vietnamproject gewaagd als ik had geweten dat het mij in conflict zou brengen met een meerdere. Van conflicten komt narigheid en narigheid vergiftigt het bestaan.’ J.M. Coetzee

Schemerlanden is een nietsontziend onderzoek naar de duistere kanten van een man die probeert de wereld waarin hij leeft aan zich te onderwerpen. Maar zijn vrouw, zijn baas en zijn kind blijken lastig te knechten. Schemerlanden is ook een portret van Amerika en zijn verlangen om de vrede veilig te stellen door oorlog te voeren.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten
Artikel op NU.nl
Artikel op Volkskrant.nl

I.M. Dragan Klaic (1950-2011)

Dragan Klaic (1950) is donderdag 25 augustus overleden. Klaic was hoogleraar en dramaturg in Belgrado en woonde sinds 1991 in Amsterdam. Hij was van 1992 tot 2001 directeur van het Theater Instituut Nederland en professor aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed cultureel onderzoek en gaf lezingen in diverse Europese landen. Zijn boeken over theater en drama zijn in Nederland, voormalig Joegoslavië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië verschenen. In 2003 verscheen bij Uitgeverij Cossee zijn boek Thuis is waar je vrienden zijn.

Lees hieronder de tekst die uitgever Christoph Buchwald voor Dragan schreef in Beijing die door auteur en acteur Hans Croiset op de herinneringsbijeenkomst is voorgelezen.