De voorlezer

Bernhard Schlink

Michael Berg, een jonge Duitse scholier, raakt geobsedeerd door Hanna, een tramconductrice die tweemaal zo oud is als hij. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Maar van de ene dag op de andere... Meer

Uitgavevorm:

Samenvatting

Michael Berg, een jonge Duitse scholier, raakt geobsedeerd door Hanna, een tramconductrice die tweemaal zo oud is als hij. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Maar van de ene dag op de andere is zij verdwenen waarna ze in zijn herinnering blijft rondspoken, tot hij haar terugziet op een plaats waar hij haar nooit had verwacht.

De voorlezer heeft wereldwijd miljoenen lezers gevonden en is inmiddels een moderne klassieker geworden.

Hanna draaide zich om en keek me aan. Haar blik vond me meteen, en zo merkte ik dat ze al die tijd had geweten dat ik er was. Ze keek me simpelweg aan. Haar gezicht vroeg om niets, smeekte om niets, verzekerde of beloofde niets. Het bood zich aan. Toen ik onder haar blik rood werd, keerde ze zich van mij af en wendde zich weer tot de rechtbank.

Deze jubileumeditie van De voorlezer bevat een extra interview met de auteur en leesclubvragen.

Boekdetails

Titel
De voorlezer

Auteur
Bernhard Schlink

Vertaler
Gerda Meijerink

Aantal pagina’s
191

Bindwijze
Hardcover

Verschijningsdatum
2022-03-11

Taal
Nederlands
ISBN
9789059360303

Afmeting
20,7 x 13,5 x 2,2 cm

Gewicht
324gr

Meer van Bernhard Schlink