CONTACT

UITGEVERIJ COSSEE

Uitgeverij Cossee is een zelfstandige en onafhankelijke uitgeverij gevestigd aan het mooiste plein van Amsterdam, het Amstelveld. De uitgeverij is opgericht in het najaar van 2001 en de eerste boeken zijn verschenen in het voorjaar van 2002.

Cossee geeft oorspronkelijk Nederlandse en vertaalde fictie en non-fictie uit. Met zorgvuldige selectie, nauwgezette redactie en aandachtige vormgeving wil uitgeverij Cossee boeken publiceren die onuitwisselbaar en onontkoombaar zijn. Van zulke boeken zijn er nooit genoeg.

Manuscript insturen:
Uw manuscript is van harte welkom, mits getypt, voorzien van een synopsis, een korte biografie van de auteur en van een volledig adres. Gelieve geen manuscripten per e-mail sturen. Een retourenvelop met daarop uw adres en voldoende porto is noodzakelijk indien u uw manuscript geretourneerd wilt hebben. Vanwege het groot aantal inzendingen dient u rekening te houden met een  wachttijd van een aantal maanden voor u bericht ontvangt. Over afgewezen manuscripten kan helaas niet worden gecorrespondeerd. Reeds (in eigen beheer) gepubliceerde boeken worden niet beoordeeld. De uitgeverij heeft geen bewaarplicht voor ingezonden manuscripten of boeken.

Adressering:
Uitgeverij Cossee
O.v.v. 'Manuscript'
Kerkstraat 361
1017 HW Amsterdam
 

Eva Cossée - uitgever

Eva Cossée (1954) studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde, Scandinavische Talen en Literatuur Wetenschappen. Ze begon als Pocketmanager bij Bruna Uitgevers en werd toen acquirerend redacteur bij Uitgeverij L.J. Veen waar ze  een fonds met vertaalde fictie startte.

Ze werd hoofdredacteur en later uitgever bij uitgeverij Contact en vervolgens uitgeefdirecteur bij Ambo|Anthos.

In 2001 besloot ze haar eigen uitgeverij te beginnen en die noemde ze Uitgeverij Cossee. Als uitgever introduceerde ze Salman Rushdie, Richard Powers, Michael Ignatieff, Milan Kundera, J.M. Coetzee, Bernhard Schlink en David Grossman aan het Nederlandse publiek. En als redacteur verkocht ze Nederlandse auteurs als Geert Mak, Margriet de Moor, Midas Dekkers, Renate Dorrestein en Gerbrand Bakker aan lezers buiten Nederland.

Naast het leiding geven aan een uitgeverij schreef ze lange tijd voor Vrij Nederland, doceerde ze en schreef ze verscheidene cursussen voor het uitgeefvak.

Christoph Buchwald - uitgever

Christoph Buchwald (1951) studeerde kunstgeschiedenis, literatuur en experimentele compositie in Berlijn. Hij begon zijn uitgeverscarrière als redacteur bij Claassen Verlag en werkte vervolgens dertien jaar als acquirerend redacteur bij Hanser Verlag.

Hier gaf hij onder andere Primo Levi, Milan Kundera, Lars Gustafsson, David Grossman, Per Olof Enquist, Harry Mulisch, Margriet de Moor en Michael Ondaatje uit. Daarna werd hij uitgeefdirecteur bij Luchterhand Verlag en later van Suhrkamp Verlag. In 2001 verhuisde hij naar Nederland om Eva Cossée te helpen met de start van Uitgeverij Cossee.

Sinds 1979 is hij de samensteller en redacteur van het jaarboek van de Duitse poëzie dat Jahrbuch der Lyrik heet. Elk jaar heeft een andere dichter het voorrecht om samen met hem het boek samen te stellen. Christoph Buchwald heeft ook aan de tien delen van de verzamelde werken van dichter Walter Mehring gewerkt en aan de definitieve bloemlezing van de jaren zeventig, Lesebuch der siebziger Jahre. Dat was een samenwerkingsverband met zijn goede vriend Klaus Wagenbach die tevens uitgever is geweest van Suhrkamp Verlag en Fischer Verlag.

Daarnaast selecteerde hij honderd Oost-Duitse gedichten in 100 Gedichte aus der DDR en zijn de interviews die hij met Harry Mulisch heeft gehad gebundeld in het boek De hond en de Duitse ziel, Harry Mulisch in gesprek met Christoph Buchwald. Tevens componeert hij filmmuziek en schreef hij het libretto voor de opera Goldwasser dat door Jaap Hamburger is gecomponeerd.

In 2011 werd Christoph Buchwald benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Duitse en Nederlandse literatuur.

Uitgevers
Eva Cossée cossee@cossee.com
Christoph Buchwald buchwald@cossee.com

Redactie
Martin van der Heide vanderheide@cossee.com
Hanna Breukers breukers@cossee.com

Pers en promotie
Eva Stegeman stegeman@cossee.com

Verkoop
Daniel van Geem vangeem@cossee.com

Foreign Rights
Eva Cossée cossee@cossee.com
Stella Rieck rieck@cossee.com
Elaine Michon michon@cossee.com

Betaalgegevens
Rekeningnummer ING 9553676
IBAN NL90INGB00095536376
BIC INGBNL2A
KvK nr. Amsterdam 34163959
BTW nr. NL810245942

Verkoop & promotie & distributie België
Uitgeverij Pelckmans
Brasschaatsesteenweg 308
2920 Kalmthout
Tel +32 (0)3 660 27 20
Fax +32 (0)3 660 27 01

Perscontacten België
Toon van Mierlo
Telefoon +32 (0)343 298 13
E-mail toon.van.mierlo@pelckmans.be

Vertegenwoordiging België
Linda Vandermeulen
Telefoon +32 (0)478 226790
E-mail linda.vandermeulen@pelckmans.be