Bugatti boven water

Dea Loher
Bugatti boven water

Bugatti boven water

Dea Loher

Tijdens een groot feest in het Zwitserse Locarno wordt Luca Mezzanotte door een groep tieners in elkaar geslagen en overlijdt aan zijn verwondingen. De reconstructie van de misdaad roept alleen maar meer twijfels op. Wat is er daadwerkelijk met Luca gebeurd, en vooral: waarom? De bewijsvoering te... Meer

Samenvatting

Tijdens een groot feest in het Zwitserse Locarno wordt Luca Mezzanotte door een groep tieners in elkaar geslagen en overlijdt aan zijn verwondingen. De reconstructie van de misdaad roept alleen maar meer twijfels op. Wat is er daadwerkelijk met Luca gebeurd, en vooral: waarom? De bewijsvoering tegen de verdachten lijkt een incomplete puzzel, al zijn er voldoende getuigen.

`Laat ons dan tenminste iets leuks voor hem doen, zegt Jordi, een vriend van Luca. Zo ontstaat het plan om met Lucas oude duikersclub zijn droom te realiseren en het autowrak van de legendarische Bugatti van de bodem van het meer naar boven te halen. De riskante berging van de opvallend intacte auto wordt een gigantisch feest en een eerbetoon aan Luca. Maar de zoektocht naar het verhaal achter de gezonken wagen neemt een onverwachte wending.

Bugatti boven water laat zien hoe inventief wij zijn om onszelf uit de verlamming van verdriet, ongeluk en zinloos kwaad te redden. Zoiets verzin je niet, zei Dea Loher in een interview.Zonder de moord op Luca was die Bugatti misschien nooit boven water gekomen, net als de ware geschiedenis erachter.

Boekdetails

Titel
Bugatti boven water

Ondertitel
roman

Auteur
Dea Loher

Vertaler
Nelleke van Maaren

Aantal pagina’s
134

Bindwijze
E-book met watermerk

Verschijningsdatum
2014-06-04

Taal
Nederlands
ISBN
9789059365032

Afmeting
cm

Gewicht