BOEKEN

BOEK

Tijdelijk verblijf

Tijdelijk verblijf

Vrouwkje Tuinman

Voor de derde keer publiceren het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Stichting Tilt, ditmaal in samenwerking met Uitgeverij Cossee, het Brabants Boek Present.


Een Brabantse industriestad maakt na de oorlog een ongekende groei door. De plaats biedt werk, woningen en vermaak aan iedereen. Een jonge weduwe bouwt er eind jaren vijftig aan een toekomst voor haar kinderen. Onder haar leiding groeit een smoezelig pension uit tot een plek waar gasten uit de internationale variété-wereld graag verblijven. Maar hoe hard ze ook werkt, ze kan niet verhoeden dat haar gezin iets vreselijks overkomt.


In Tijdelijk verblijf schetst Vrouwkje Tuinman hoe een moeder en kinderen slag na slag pogen te overleven door plichtsbesef en het geloof dat het, in deze ‘stad van de toekomst’, geen zin heeft nog over het verleden te praten.


NB Tijdelijk verblijf is alleen verkrijgbaar in de Brabantse deelnemende boekhandels. 

   

'Tuinman maakte geen tranentrekker van het verhaal en haar beschrijvingen van het alledaagse leven zijn pakkend.'  - Eindhovens Dagblad

'In Tijdelijk verblijf schetst Vrouwkje Tuinman aan de hand van waargebeurde feiten het beeld van een moeder die poogt te overleven door de overtuiging dat het, in deze ‘stad van de toekomst’, geen enkele zin heeft nog over het verleden te praten.' - Bossche Omroep