AGENDA

AGENDA-ITEM

Feestelijke presentatie 'De zwarte heer Bazetub' van Albert Vigoleis Thelen

03-12-2018

Op maandagavond 3 december zal het boek 'De zwarte heer Bazetub' van Albert Vigoleis Thelen gepresenteerd worden in de Amstelkerk in Amsterdam. Tijdens de presentatie zullen verschillende bewonderaars het werk van de Duitse auteur bespreken.

De volgende sprekers zullen acte de présence geven: Christoph Buchwald (uitgever Cossee), Folef van Nispen tot Sevenaer (uitgever Home Academy), Wil Boesten (vertaler Thelen), Arjen Fortuin (recensent NRC) en Sanne Fase (Java Bookshop Amsterdam).

Albert Vigoleis Thelen behoort tot de meest wonderbaarlijke en bewonderde Duitse auteurs. Zijn magistrale debuut Het eiland van het tweede gezicht werd in de vertaling van Wil Boesten een culthit in Nederland en Vlaanderen. In De zwarte heer Bazetub neemt Thelen de lezer mee in een even avontuurlijke als vermakelijke odyssee. Vigoleis, de verteller, krijgt de opdracht als tolk en gids op te treden voor de Braziliaanse professor Da Silva Ponto, die een toespraak moet houden bij het Vredespaleis in Den Haag. 

Vigoleis loodst deze 'heer en meester Bazetub' als een twintigste-eeuwse Sancho Panza door het naoorlogse Amsterdam en Den Haag. Ze tuimelen van de ene spraak- en plaatsverwarring in de andere. De missie van Bazetub raakt steeds verder uit het zicht en Vigoleis bewandelt vele zijpaden om Bazetub gerust te stellen. Het levert een meesterstuk op over identiteit, waarheid en verwarring, dat na bijna zestig jaar verbazend actueel is.

Presentatie op maandag 3 december 2018
Inloop 19.30 u, aanvang 20.00 uur
Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam
Entree: gratis, aanmelden door te mailen naar bouman@cossee.com