AGENDA

AGENDA-ITEM

Bookstore Day 2019 debat met Jet Steinz over 'Lezen in tijden van Netflix'

25-05-2019

Bookstore Day 2019 - 25 mei vieren we de boekhandel!

Bookstore Day NL helpt in de strijd tegen de ontlezing. Daarom organiseert Bookstore Day op 25 mei 2019 het debat Lezen in tijden van Netflix, over de ontlezing onder jongeren en de invloed van Netflix.

Naar aanleiding van het boek 'Lezen in tijden van Netflix' van Felicitas von Lovenberg (Cossee), dat speciaal op Bookstore Day uitkomt, buigt een panel zich over diverse vragen. Het debatpanel bestaat onder andere uit Jet Steinz, onze ambassadeur voor Von Lovenberg.

Debat: Lezen in Tijden van Netflix

Zaterdag 25 mei, 12.00u - 14.00u, Utrecht

Bookstore Day helpt in de strijd tegen de ontlezing. Op 25 mei 2019 organiseren we daarom het debat Lezen in tijden van Netflix, over de ontlezing onder jongeren en de invloed van Netflix. Dit debat is bedoeld voor iedereen, met name voor docenten, bibliothecarissen en ouders die hun tieners aan het lezen willen krijgen – en houden.

Naar aanleiding van het boek Lezen in tijden van Netflix, dat speciaal op Bookstore Day uitkomt, buigt een panel zich over diverse vragen. Hoe krijgen we scholieren aan het lezen? Hoe voorkomen we dat ze de verslagen op scholieren.com overschrijven? Kan Netflix worden ingezet om jongeren aan het lezen te krijgen?

Voor het debat is een panel van diverse en deskundige sprekers samengesteld, afkomstig uit het onderwijs, boekenvak en journalistiek. Het panel bestaat uit Matijs Lips (beste docent Nederlands 2018), Alex Boogers (schrijver, strijdt voor leesbevordering en tegen vaste leeslijsten), Jet Steinz (schrijver, columnist bij de Volkskrant) en Rosan Hollak (schrijver en journalist, recenseert voor NRC series op Netflix). Yaël Vinckx (schrijver en journalist, mede-initiatiefnemer Bookstore Day) leidt het debat.
 

Lezen in tijden van Netflix

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
3511 KP Utrecht

Zaterdag 25 mei 
12.00u - 14.00u

Toegang is gratis, maar meldt u zich wel aan via yael@bookstoreday.nl