AGENDA

AGENDA-ITEM

Boekpresentatie 'De witte helm. Beeldverhaal'

08-06-2018

Dichter Wiel Kusters en fotograaf Frans Welters bundelden hun talent en expertise in het beeldverhaal De witte helm, een boek dat de grenzen van de genres literatuur en fotografie overschrijdt, vervaagt en hervormt. Op vrijdag 8 juni is de presentatie van dit bijzondere boek bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

De witte helm bevat twee verhalen: het ene in woorden, het andere in beelden. Met welk verhaal je ook begint, beide verhalen wekken de herinnering aan het voorgaande verhaal op, beïnvloeden onze perceptie ervan. Daarnaast is De witte helm een boek over de identiteit van de fotograaf: in woord en beeld zoekt hij uit wie hij is, hoe tijd en plaats van invloed op hem zijn. Zijn Limburgse komaf komt naast zijn fotograafsbestaan, waarin hij de wereld bereist om grote nieuwsgebeurtenissen vast te leggen, te staan. Daarmee is De witte helm een boek dat een divers publiek aanspreekt: van liefhebbers van cross-overgenres tot zij die zich interesseren voor de Limburgse cultuur. 

 

Wiel Kusters is hoogleraar Letterkunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij is de auteur van poëzie, essays en biografieën.

Frans Welters was fotojournalist bij de Volkskrant, het Limburgs Dagblad en De Limburger. Hij exposeerde zijn werk in binnen- en buitenland. Van 3 juni t/m 14 juli is er een overzichtstentoonstelling van het werk van Frans Welters te zien in het koor van Boekhandel Dominicanen.

 

Vrijdag 8 juni a.s.

Aanvang om 16.00 uur. Inloop om 15.30 uur

Boekhandel Dominicanen

Adres: Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

Tel: 0031 43 4100 010

U bent van harte welkom!