BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

"Photographs from Boyhood" tentoonstelling opent in Makhanda

Begin 2020 publiceerde Cossee het schitterende fotoboek De foto's van jongensjaren, met fotografie van J.M. Coetzee. Op basis van dit werk werd ook een tentoonstelling ontworpen, die extra feestelijk opende op de 80ste verjaardag van de auteur. Zo'n feest wilden wij uiteraard niet missen, en dus reisden Eva Cossée en Christoph Buchwald af naar Zuid-Afrika om het evenement bij te wonen.

Cossee op de Londen Book Fair 2020

Van 10 tot en met 12 maart vindt de jaarlijkse boekenbeurs in London weer plaats, en ook dit jaar zal Cossee daarbij aanwezig zijn. We zullen onder andere nieuw werk vertegenwoordigen van auteurs Britta Böhler, Eva Meijer, en Jonathan Robijn. Binnenkort kunnen we zelfs al de folder met onze voorjaarstitels met jullie delen...

Het grote Poëziefeest!

Boekhandel Bijleveld en Uitgeverij Cossee nodigen u van harte uit voor de duo-presentatie van Mark Boog en Wiel Kusters, met gastoptredens van Vrouwkje Tuinman en Anna de Bruyckere.

Woensdag 29 januari 2020 | Boekhandel Bijleveld, Utrecht | Aanvang 19.30 uur

 

Dit voorjaar wederom veel nieuw leesplezier bij Uitgeverij Cossee

Prachtige nieuwe titels dit voorjaar bij Uitgeverij Cossee. We vieren de verjaardag van J.M. Coetzee, verwelkomen een grootse Oegandese debutante, reizen af naar de Provence, staan stil bij 75 jaar vrijheid en brengen al snel een nieuwe dichtbundel uit. Dit kunt u deze maanden verwachten.

Beurs, boeken en birthday: warm nieuws voor koude dagen

De zomer neemt nu toch echt afscheid, maar ook dit najaar is er op de uitgeverij genoeg te doen. Met een warme kop thee in de hand bereiden we ons voor op de Frankfurter Buchmesse, de tachtigste verjaardag van J.M. Coetzee, en al de schitterende titels die de komende maanden bij Cossee zullen verschijnen.


Van 16 tot en met 20 oktober vindt dit jaar in Frankfurt weer ’s werelds grootste beurs voor boekenvakkers plaats. Ook Cossee zal hier uiteraard aanwezig zijn, en dus zijn we op de uitgeverij al enige tijd druk in de weer om ons voor te bereiden. Onze folder is reeds op de website te bekijken, en één voor één begeven onze collegae zich naar Duitsland om – hopelijk – nieuwe parels te ontdekken.

In Nederland is er natuurlijk ook nog genoeg te doen, want dit najaar verschijnen er een flink aantal bijzondere titels, waaronder een nieuwe roman van Jane Gardam: Op de klippen. De fans van Polly Flint, de onvergetelijke hoofdpersoon uit De dochter van Crusoe, kunnen hun hart weer ophalen. De roman is een literaire wervelwind, met in het oog van de storm Jane Gardams inzicht in onuitgesproken verlangens.  

Ook Maxim Leo’s Rode liefde, dat met de Europese Literatuurprijs bekroond werd, verschijnt dit jaar; 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Als u onder de indruk was van films zoals Das Leben der anderen, Gegen die Wand of Werk ohne Autor, dan raden we u vooral aan om in dit boek te duiken, en te beleven hoe de DDR eerst een baken van hoop en daarna van wanhoop werd. Goede boeken laten immers, net als goede films, altijd zien: geschiedenis wordt heel concreet door mensen gemaakt.

Mocht u meer zin hebben om zich onder te dompelen in de muziek, dan ligt Lennon van David Foenkinos voor u klaar. In deze roman duikt Foenkinos in het hoofd van de Beatles-oprichter, en laat de lezer zien hoe de muzikant naast de mania die hij opwekte ook vooral een mens was. Voor liefhebbers van de band absoluut een must-read.

Tot slot kijken wij alvast vooruit naar volgend jaar, wanneer onze Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee 80 jaar wordt. Uiteraard reden voor groot feest – noteer 9 februari 2020 dus alvast in uw agenda!

Leest u deze winter met ons mee? We kunnen niet wachten om onze nieuwe boeken met u te delen, en om te horen wat u ervan vindt – tag ons vooral op sociale media met #cossee. Wij zijn alvast benieuwd!

Prachtige boeken in de najaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee

Voor het komende najaar staan er weer mooie boeken op stapel bij Uitgeverij Cossee. We verwelkomen dit najaar Ayelet Gundar-Goshen en haar verpletterende roman Leugenaar in ons fonds. Verder presenteren wij met trots nieuwe boeken van onze geliefde auteurs Jane Gardam (Op de klippen), Jonathan Robijn (Tabak), Christophe Boltanski (De voyeur) en van David Foenkinos (Lennon). Daarnaast bieden wij de bijzondere dichtbundel Liefde in tijden van brand van Mark Boog en herdrukken van Een tijd van leven van E.M. Remarque, Rode liefde van Maxim Leo en Het schuwste dier van Eva Meijer aan. Ten slotte hebben wij dit jaar een tweede Nederlandse wereldprimeur van J.M. Coetzee. Eerder dit jaar presenteerden wij De oude vrouw en de katten, een intrigerende verhalenbundel die niet in het Engels uit zal komen. Nu presenteren wij de roman De dood van Jezus die volgend jaar pas in het Engels zal verschijnen.