BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

De filmtrailer voor 'Schokland' van Saskia Goldschmidt

Schokland, de vierde roman van Saskia Goldschmidt, ligt sinds oktober in de winkel. Voor het boek werd een prachtige filmtrailer gemaakt. Regie lag in handen van Piet Hein van der Hoek, muziek kwam van Arnold Veerman.

Milena Michiko Flašar genomineerd voor de Österreichischer Buchpreis

Milena Michiko Flašar is met haar nieuwste roman Meneer Kato speelt familie genomineerd voor de Österreichischer Buchpreis 2018. Het doel van de prijs is om de kwaliteit en onafhankelijkheid van de Oostenrijkse literatuur te erkennen en er de nodige aandacht aan te geven in de Duitstalige wereld. Begin oktober zal de shortlist bekend gemaakt worden. 

Joke de Witte overleden

Met veel verdriet nemen wij afscheid van Joke de Witte, vanaf de oprichting van Uitgeverij Cossee in 2001 onze steun en toeverlaat.

Archivaris van de wereld in het Allard Pierson Museum

De hoofdpersoon van Lia Tilons roman Archivaris van de wereld, Albert Kahn, staat centraal in de tentoonstelling De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918. Van 21 juni 2018 tot en met 6 januari 2019 stelt het Allard Pierson Museum een intrigerende selectie reproducties van autochromes tentoon, zowel die van Kahn zelf als die van andere pioniers van de kleurenfotografie.

Zomeractie: Krijg nu het verhaal ZWAAN cadeau bij aanschaf van een roman van Jane Gardam

De Cossee Zomeractie van dit jaar staat in het teken van Jane Gardam, de auteur van de ´DWDD Boek van de Maand´-titel Een onberispelijke man

Stefano Mancuso wint de Premio Letterario Galileo 2018 met PLANT REVOLUTION

De Italiaanse plantenonderzoeker en schrijver Stefano Mancuso heeft de Premio Letterario Galileo 2018 gekregen voor zijn boek Plant Revolution. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan wetenschappelijke boeken. Plant Revolution is onlangs bij Uitgeverij Cossee verschenen als Plantenrevolutie: hoe planten onze toekomst bepalen. Proficiat, Stefano!