BOEKEN

BOEK

Gif en andere toneelstukken

Gif en andere toneelstukken

Lot Vekemans

Lot Vekemans heeft een geheel eigen toon op toneel gebracht. Haar stukken zijn vaak intieme kamerspelen die op uiterst boeiende manier onderzoeken hoe wij in elkaar zitten: wat ons drijft, wat onze obsessies en angsten zijn, hoe wij van de liefde dromen en ons in tijden van stress, paniek, bedreiging of geluk opstellen.
    Vekemans kan met weinig woorden veel van onze vaardigheid tot zelfbedrog blootleggen en toch is er altijd compassie en empathie voor haar personages, ook al zijn ze de weg helemaal kwijt. Maar weinig toneelschrijvers kunnen met taal zo subtiel omgaan als zij, zelfs in de talloze vertalingen blijft haar precisie overeind. Ook daarom is het een groot genoegen om haar toneelstukken nu in alle rust te kunnen lezen. Zij is niet voor niets een van de belangrijkste toneelschrijvers van Nederland en op dit moment de meest gespeelde toneelauteur in het buitenland.
    Gif en andere toneelstukken verzamelt haar meest belangrijk toneelwerk: Truckstop, Zus van, Judas, Ledacourt, Gif, Vals, Niemand wacht op je en Momentum.