BOEKEN

BOEK

Een stap dichterbij komen. Vragen over geloof, ongeloof, en troost

Een stap dichterbij komen. Vragen over geloof, ongeloof, en troost

Navid Kermani

Avond na avond vertelt Navid Kermani zijn twaalfjarige dochter over religie, over wat gelovigen bindt, over liefde en de oneindigheid om ons heen, en vraagt hij zich af wie of wat bedoeld wordt met het woord ‘God’. Aan de hand van familieverhalen vertelt hij over zijn eigen religie, de islam, die hij op een eigentijdse manier interpreteert.
De grote religieuze en filosofische vragen staan centraal: waarover gaat religie eigenlijk, waarom geloven we in God? Kermani maakt aanschouwelijk hoeveel overeenkomsten er zijn in de verhalen van de heilige boeken van vooral het christendom en de islam.
‘Maar kunnen we dan niet zonder God?’ vraagt zijn dochter. In zijn antwoord haalt Kermani filosofen, schrijvers, theologen en natuurwetenschappers aan. De combinatie van religieuze kennis, persoonlijke uiteenzettingen en poëtisch taalgebruik maakt Een stap dichterbij komen een fijnzinnig en noodzakelijk boek.

   

‘Dit boek van Kermani smaakt naar meer. Goed geschreven, een aanrader.’ – VolZin

‘De Duitse denker Kermani onderzoekt op onbevangen en poëtische wijze de grote religies en kijkt vooral naar alles wat deze verbindt. Hij stelt de vragen die we onszelf allemaal wel eens stellen. Verwacht geen stellige antwoorden maar inspiratie en wijsheid.’ – ZIN Magazine