BOEKEN

BOEK

Bang voor de bal

Bang voor de bal

Tsead Bruinja

Na zijn twee lovend ontvangen Nederlandstalige bundels Dat het zo hoorde en Batterij, komt de dichter nu met een ijzersterke opvolger.

De afgelopen jaren heeft Tsead Bruinja regelmatig van zich laten horen, zowel op papier als op diverse Nederlandse en buitenlandse podia. Na zijn twee lovend ontvangen Nederlandstalige bundels Dat het zo hoorde en Batterij, komt de dichter nu met een ijzersterke opvolger. Dit is poëzie die niets hoeft te bewijzen maar alles durft, met evenveel gemak schaamteloos lyrisch kan zijn, als nuchter en kordaat de lezer bij de hand neemt. Gedichten die rustige lange regels bevatten die naar proza neigen, of in kortademige regels rake beelden uit de werkelijkheid op elkaar laten botsen. Bang voor de bal is de bevestiging van een belangrijk en eigenzinnige dichter die de vinger op de zere wonde legt, met de tederheid op loer.

   

Recensie op 8weekly.nl

"Ze kan niet vangen," zei de kleuterjuf tegen mijn vader. Tja, vijf jaar oud en dan nog steeds niet kunnen vangen; bang voor de bal dus. Als dat maar goed zou komen. Gelukkig was lichamelijke oefening niet iets waar we in hoefden uit te blinken. En de discussie met mijn vader was denk ik snel afgelopen.

Bron: 8weekly.nl