AGENDA

AGENDA-ITEM

Optreden Hans Croiset bij Première Parterre

17-06-2018

Acteur en auteur Hans Croiset treedt op 17 juni om 11:30 op bij Première Parterre, een zelfstandig opererende culturele salon voor toneel-, muziek-, en kleinkunstvoorstellingen in Den Haag.

Het optreden van Hans Croiset staat in het teken van Joost van den Vondel, over wie Croiset recentelijk het boek Ik, Vondel schreef. Croiset zal de toeschouwers meevoeren naar de Gouden Eeuw en ze laten kennismaken met Vondel: niet alleen als toneelschrijver en dichter, maar ook als persoon, als een man met een turbulent leven. 

 

Hans Croiset (Amsterdam, 1935) begon op vijfenzeventigjarige leeftijd een tweede carrière als schrijver met zijn memoires Badhuisweg (Cossee 2010). Zijn eerste roman, Lucifer onder de Linden (Cossee 2011, ook in Duitse vertaling verschenen), werd gevolgd door de roman Lente in Praag (Cossee 2013). Croiset speelt vanaf zijn zeventiende toneel en werd diverse malen bekroond, onder andere met de Oeuvre Prijs, tweemaal de Louis d’Or en de Drielanden Vondelprijs. Als regisseur bracht Croiset twaalf stukken van Vondel op de planken, en leerde zo diens werk van binnenuit kennen.

 

Ik, Vondel is tijdens het optreden ook verkrijgbaar.

Reserveren kan via het contactformulier op de website van Première Parterre of via een e-mail naar info@premiereparterre.nl.

Voor meer informatie, ga naar http://www.premiereparterre.nl

 

Stichting Première Parterre

 Groot Hertoginnelaan 52

2517 EJ Den Haag

Tel. 070-3352696