AGENDA

AGENDA-ITEM

Liesbeth Labeur in schrijversgesprek met Franca Treur en Maarten van der Graaff

23-04-2018

Op 23 april is Liesbeth Labeur te gast in theater De Nieuwe Liefde, waar ze in gesprek gaat met Franca Treur en Maarten van der Graaff over de thema's die hun werken met elkaar verbinden: geloof, religie, identiteit en zingeving.   

Alle drie de auteurs hebben het in hun (beeld)romans over hoofdpersonen die opgroeien in een gereformeerde gemeenschap en wat voor invloed dat heeft op hun jeugd en op hun weg naar volwassenheid. Labeur, Treur en Van der Graaff gaan in discussie over wat het betekent om religieus te zijn en over het christendom in het Nederland van vandaag.

Liesbeth Labeur is kunstenaar en woont en werkt in Zeeland. Bij Cossee verscheen haar van haar Op weg en reis (2017), een graphic novel over het meisje Neeltje, dat opgroeit binnen een reformatorische gemeenschap in Zeeland. Neeltje droomt over problemen die binnen de gemeenschap spelen en denkt de hele zondag, ook tijdens de mis, na over die droom. In zwart-witillustraties laat Labeur Neeltje haar droom reconstrueren en neemt ze de lezer mee naar een zondag in de reformatorische samenleving.

 

Het schrijversgesprek begint om 20:00 uur. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op de website van theater De Nieuwe Liefde.