AGENDA

AGENDA-ITEM

Eva Meijer bij Boekhandel Grimbergen

19-04-2018

In het teken van de Maand van de Filosofie brengt schrijver en filosoof Eva Meijer op donderdagavond 19 april een bezoek aan Boekhandel Grimbergen in Lisse. Meijer zal het voornamelijk hebben over haar meest recente roman 'Het Vogelhuis', over de biologe Len Howard. Via het filosofische in haar werk wil ze de aanwezigen uitnodigen om stil te staan bij de relatie tussen mens en dier.

Eva Meijer is schrijver, filosoof, beeldend kunstenaar en singer-songwriter. In haar werk, van populair-wetenschappelijk tot romans, staan dieren centraal. Maar ook filosofie keert regelmatig in haar boeken terug. In Dierentalen gaat het om de vraag wat taal nu eigenlijk is, aangezien dieren op een heel andere manier communiceren dan mensen. De soldaat was een dolfijn is een essay over de rol die dieren spelen in maatschappelijke vraagstukken en hoe wij dieren kunnen laten deelnemen aan debatten en discussies. In Het vogelhuis komt de vraag naar boven hoe wij een vreedzame band op kunnen bouwen met dieren.

Eva Meijer won voor haar gehele oeuvre de Halewijnprijs in 2018. De soldaat was een dolfijn kwam voort uit haar proefschrift over hetzelfde onderwerp, waarop zij in september 2017 promoveerde. 

Het bezoek vangt om 19:30 aan en begint om 20:00. De toegang is 2,50 euro. Aanmelden kan via de website van Boekhandel Grimbergen.