AGENDA

AGENDA-ITEM

Boekpresentatie 'Amsterdam. Stad van aankomst'.

27-06-2018

Amsterdam, zijn geschiedenis en zijn bewoners komen op literaire wijze tot leven in Amsterdam. Stad van aankomst, de bundel korte verhalen die uitgever Eva Cossée samenstelde. Op 28 juni is de feestelijke presentatie van de verhalenbundel. 

In de meest multiculturele stad ter wereld is veel gebeurd in de afgelopen decennia. En nog steeds is het een plek waar altijd iets gebeurt en waar altijd iets nieuws te ontdekken is. De auteurs in Amsterdam. Stad van aankomst kijken ieder naar een ander facet van de stad op palen, en nemen daarbij hun persoonlijke achtergronden en interesses mee. Hun korte verhalen en fragmenten brengen een ode aan de hoofdstad van Nederland.

Jong en oud, mannen en vrouwen, gevestigde namen en nieuwe generaties auteurs, een palet aan verschillende nationaliteiten: Amsterdam. Stad van aankomst is net zo divers als Amsterdam zelf.

De presentatie zal plaatsvinden bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland. Eva Cossée zal in gesprek gaan met Roos van Rijswijk, een van de auteurs uit de bloemlezing, over de totstandkoming van de verhalenbundel en over Amsterdam.

 

Iedereen is welkom! Aanmelden voor de boekpresentatie kan via een e-mail naar Eva Bouman - bouman@cossee.com

 

Aanvang: 17.00 uur

Locatie en adres:

Athenaeum Boekhandel Roeterseiland

Roetersstraat 41

1018 WB

Amsterdam