AGENDA

AGENDA-ITEM

Avond met Marjolijn van Heemstra

30-10-2017

Marjolijn van Heemstra schrijft wekelijks columns over haar twee kleine kinderen; nu gebundeld in het boek Het groeit! Het leeft! (Cossee, 2017). Vier met ons op 30 oktober de doop van haar nieuwe boek!

Marjolijn van Heemstra is theatermaker, auteur en columnist. Sinds 2015 schrijft ze voor dagblad Trouw een wekelijkse column over haar leven met twee kleine kinderen. In deze vermakelijke en vaak filosofisch getinte verhalen onderzoekt ze wat de rol van moeder vandaag de dag met zich meebrengt en wat het moederschap doet met haar ambitie en idealen. Na twee jaar reflecteren op het nieuwe leven in haar leven zet Marjolijn er eind oktober een punt achter. Uitgeverij Cossee besloot de beste columns te bundelen in het boek Het groeit! Het leeft! De eerste twee jaar met kind (Cossee, 2017). In samenwerking met dagblad Trouw en de Amstelkerk nodigt Cossee u uit om op 30 oktober de feestelijke doop van deze publicatie bij te wonen. Marjolijn van Heemstra heeft hiervoor een drietal sprekers uitgenodigd om samen met haar te filosoferen over kinderen en ouders, twijfels en verwachtingen en de taal die we gebruiken om de ervaring van nieuw leven te omschrijven.

Sprekers:

Marjolijn van Heemstra, schrijver, theatermaker en columnist bij de Trouw

Rodante van der Waal, vroedvrouw en filosofe

Lynn Berger, onderzoeker, journalist, gepromoveerd in de fotografiegeschiedenis en als journalist verbonden aan De Correspondent. Ze schrijft stukken over technologie en cultuur.

Babs Gons, schrijver, performer en theatermaker

Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam

Maandagavond 30 oktober, inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur

Toegang is exclusief voor Trouw abonnees