NIEUWS

cossee nieuws

Een tropische herinnering van Eric Schneider verschenen

Deze week ligt Een tropische herinnering van Eric Schneider in de winkels. Dit is het literaire debuut van de binnenkort 79-jarige acteur, bekend uit onder meer Stellenbosch en zijn rol als Prins Bernhard in verschillende series. Het boek verschijnt op 15 augustus, de herdenkingsdag van de capitulatie van Japan in voormalig Nederlands-Indië in 1945. Afgelopen maandag was Eric Schneider al te gast bij Kunststof op Radio 1 en op 15 augustus is hij te gast bij Knevel & Van den Brink op Nederland 1 en Dit is de dag op Radio 1. Daarnaast verschijnen er interviews met de auteur in NRC Handelsblad en Tros Nieuwsshow. Willem Nijholt zei over het boek: ‘Eric Schneider schrijft zijn prachtige verhalen onderkoeld, maar weet juist daardoor diepe emoties op te wekken.’

GEPLAATST OP 14-08-2013  -  PERMANENTE LINK
Het fantoom van Alexander Wolf verschijnt 13 september

Op 13 september zal het boek Het fantoom van Alexander Wolf van Gajto Gazdanov verschijnen. Een unieke samenwerking tussen Uitgeverij Cossee (van onder andere de herontdekking van Hans Fallada's Alleen in Berlijn) en Lebowski Publishers (van onder andere de herontdekking van John Williams' Stoner). De romans Nachtwegen en De terugkeer van de Boeddha zullen in 2014 eveneens in samenwerking met Lebowski verschijnen. Kijk voor meer informatie vast op de website www.gajtogazdanov.nl

GEPLAATST OP 04-07-2013  -  PERMANENTE LINK
Najaarsaanbieding Uitgeverij Cossee

Het begint pas net zomer te worden maar wij hebben de boeken voor het najaar alweer op een rij. In de najaarsaanbieding staan nieuwe romans van Rinus Spruit, Mario Desiati en Eva Meijer. In een aparte folder presenteren wij samen met Lebowski Publishers het prachtige Het fantoom van Alexander Wolf van Gajto Gazdanov. In de onvolprezen Cossee Century reeks verschijnt het herontdekte De strijd om sergeant Grisja van Arnold Zweig. En een heel bijzonder boek van Hans Fallada: In mijn vreemde land. Berichten uit de gevangenis, 1944. De Canadese ex-politicus Michael Ignatieff schreef een openhartig boek over zijn successen en mislukkingen in de politiek en van Peter Giesen verschijnt het essay De weg van de meeste weerstand, over optimisme in donkere tijden. Ook staan in de najaarsaanbieding goedkope edities gepland van de bestsellers In ongenade van J.M. Coetzee, Het eerste weekend van Bernhard Schlink (in verband met de verfilming) en Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen: ‘De meest tedere roman die ik ooit las.’ – Connie Palmen. Wij wensen u dit najaar weer veel leesplezier!

Klik hier om de aanbieding te bekijken

GEPLAATST OP 10-06-2013  -  PERMANENTE LINK
De omweg wint de Independent Foreign Fiction prijs

De omweg van Gerbrand Bakker heeft de Independent Foreign Fiction Prize 2013 gewonnen. De auteur en vertaler David Colmer van The Detour winnen elk 5.000 pond en een magnum champagne. De Britse prijs voor buitenlandse literatuur werd eerder gewonnen door o.a. Orhan Pamuk, Milan Kundera, José Saramago, W.G. Sebald, Per Olov Enquist, Per Petterson en Philippe Claudel. In 2008 won Paul Verhaeghen de prijs voor zijn eigen vertaling van zijn roman Omega Minor.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 20-05-2013  -  PERMANENTE LINK
Asteroïde vernoemd naar J.M. Coetzee

Asteroïde ‘(216.591) Coetzee’ werd op 21 juli 2002 door astrofysicus Dr. Gianluca Masi in Italië ontdekt. Het kreeg toen de tijdelijke aanduiding 2002 OQ7. Het werd een jaar later weer een paar keer geobserveerd en toen zijn baan berekend was, kreeg het zijn definitieve nummer. Zodra een asteroïde een definitief nummer heeft, kan de ontdekker het een naam geven. Een comité bekijkt de voorgestelde naam en de motivering en keurt de gewenste naam goed of af, onder auspiciën van de Internationale Astronomische Unie.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 17-05-2013  -  PERMANENTE LINK
Verfilming Boven is het stil groot succes

De verfilming van Gerbrand Bakkers roman Boven is het stil is een groot succes. In de eerste week na de première heeft de film zo'n 15.000 bezoekers getrokken. De recensies waren dan ook unaniem zeer lovend:

'De beelden spreken boekdelen.' - Trouw ****
'Jeroen Willems speelt hier zijn beste rol.' - Het Parool ****
'Hoe goed Jeroen Willems als filmacteur was, bewijst hij in de romanverfilming Boven is het stil.' - Algemeen Dagblad ****
'Prachtig gespeeld door Jeroen Willems.' - de Volkskrant ****

Eerder deze week heeft de film de prijs voor beste film gewonnen op het Internationale Filmfestival van Turijn. "De film is poëzie, en weet op unieke wijze de tragische stiltes binnen menselijke relaties om te zetten naar het witte doek.", aldus het juryrapport.

GEPLAATST OP 03-05-2013  -  PERMANENTE LINK
Dagelijks leven in bezet Amsterdam

Speciaal voor de 4/5 mei periode heeft de Duitse historica Barbara Beuys een bezoek gebracht aan Amsterdam voor persinterviews en optredens. Haar standaardwerk Leven met de vijand. Amsterdam onder Duitse bezetting 1940-1945 is in Duitsland met zeer veel lof ontvangen en nu ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling. In Het Parool werd het boek geroemd om zijn bijzondere toon en verteltrant waardoor het aangrijpende verhaal soms leest als een spannende roman.

GEPLAATST OP 03-05-2013  -  PERMANENTE LINK

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: De Bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer

Aangeraden door rechtenmanager Laurens Molegraaf

Guus Kuijer schrijft al zijn gehele leven over zijn aversie tegen een rechtlijnige en wraakzuchtige God. De God in onder andere Het boek van alle dingen is een liefdevolle en troostende God, die tot humor en medeleven in staat is. In het eerste deel van De Bijbel voor ongelovigen gebruikt Guus Kuijer de Bijbelverhalen uit Genesis om een dergelijke God op te voeren.

De verschillende verhalen worden telkens vanuit een menselijk perspectief beschreven. De schepping door Adam, de zondvloed door Noach’s zoon Cham en het verhaal van Jozef door diens jongere broer Benjamin. De verhalen worden zoveel mogelijk vanuit menselijke motieven opgebouwd, (be)geleid door een god die het beste met de mensen voor heeft.

Het is altijd interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de verhalen uit het Oude Testament te kijken. En Kuijer gebruikt een visie die dicht bij zijn eigen opvattingen blijft. Wars van dogma’s en het lijdzaam volgen van heersende denkbeelden maakt hij ruimte voor verhalen waarin de hoofdpersonen zelf over hun eigen lot lijken te kunnen beslissen. En waar de gebeurtenissen al te bizarre wendingen nemen of goddelijke interventie vergen, laat de auteur zijn personages hun twijfel hardop uitspreken.

Het lijkt mij niet uitsluitend een Bijbel voor ongelovigen. Nieuwsgierige lezers die met de Bijbel zijn opgegroeid zullen er ook veel nieuws in ontdekken. Het is zeker vele malen toegankelijker dan de Bijbel zelf, maar je krijgt er ook een flinke laag interpretatie van de auteur bij. Als je filosofische visie enigszins met dat van Guus Kuijer overeen komt heb je met De Bijbel voor ongelovigen een prachtige bundel verhalen. Als je er aanstoot aan neemt dat iemand de verhalen van een eigen interpretatie voorziet, heb je in ieder geval geweldig materiaal voor discussie. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende delen verschijnen. Het tweede deel verschijnt in augustus.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP