NIEUWS

cossee nieuws

Cossee boeken voor het voorjaar

Met trots presenteren wij de boeken uit onze voorjaarsaanbieding van 2015. Een humoristische nieuwe roman van David Grossman en de prachtige novelle In memoriam Mizzi van Ida Simons. Daarnaast staan in de aanbieding de romans Het relaas van Solle van Andreas Oosthoek en Portret van een onbekend meisje van Aleksandr Skorobogatov. Klik hier voor informatie over alle titels.

GEPLAATST OP 09-01-2015  -  PERMANENTE LINK
Vier Cossee auteurs op Winternachten

Tijdens het internationale literaire festival Winternachten in Den Haag (15 t/m 18 januari) zullen drie Cossee auteurs aanwezig zijn. David Grossman, de succesvolle debutante Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs) en de Japans-Oostenrijkse Milena Michiko Flašar (Een bijna volmaakte vriendschap) zullen lezingen geven.

* Voices from the East met o.a. Milena Michiko Flašar (vrijdag 16 januari, 20.35 tot 21.35 uur)
* Home is where the hell is met o.a. David Grossman (vrijdag 16 januari, 21.25 tot 22.10 uur)
* De tekst van mijn leven: Milena Michiko Flašar (vrijdag 16 januari, 22.05 tot 22.25 uur)
* A conversation with David Grossman (zaterdag 17 januari, 16.15 uur)
* Nieuw talent in huis! met o.a. Bregje Hofstede (zaterdag 17 januari, 22.30 tot 23.20 uur)
* Poets in the House met o.a. David Grossman (zaterdag 17 januari, 22.55 tot 23.50 uur)
* Lezersfeest met o.a. Jan van Mersbergen (zondag 18 januari, 14.00 tot 16.00 uur)

Kijk voor meer informatie op de website van Winternachten/writersunlimited

LEES VERDER

GEPLAATST OP 08-01-2015  -  PERMANENTE LINK
F. Bordewijkprijs voor Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen ontvangt voor zijn roman De laatste ontsnapping de F. Bordewijk-prijs 2014 voor het beste Nederlandstalige prozaboek. "De laatste ontsnapping is een met vanzelfsprekende intimiteit geschreven roman waarin twee mannen ontdekken wat het betekent om vader van een tienjarige te zijn. Van Mersbergen toont zich in zijn schitterende zevende roman een meester van het kleine gebaar en de onuitgesproken gedachte." - jury F. Bordewijkprijs. Jan zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schrijversfeest op 18 januari 2015 in Theater aan het Spui in Den Haag.

GEPLAATST OP 03-11-2014  -  PERMANENTE LINK
Cossee titel(s) bij De Wereld Draait Door

De debuutroman Albrecht en wij van Lodewijk van Oord werd als eerste van vier titels getipt in de De Wereld Draait Door boekenrubriek van oktober. Veronie Snijder-Kramer noemt het een 'zeer mooi, komische en filmisch beschreven' portret van de dierentuin. 'Een maatschappijkritisch maar vooral heel humoristisch en prachtig boek.' Daarnaast werd de nieuwe roman De hartslag van Moskou als vijfde titel getipt door Casper Luckerhof op de website van De Wereld Draait Door: ‘Mooi, tragisch, maar bovenal: spannend. Van Praag naar Palestina, Moskou en Berlijn, Weil neemt je mee door de terreurwereld van Oost-Europa in de jaren 30’, waar de dreiging om vervolgd te worden altijd op de loer lag. Ik heb het ademloos uitgelezen.'

GEPLAATST OP 29-10-2014  -  PERMANENTE LINK
Saskia Goldschmidt, Eric Schneider en Hans Fallada in het theater

Twee Cossee titels staan binnenkort als theaterbewerking op de planken: De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt en Alleen in Berlijn van Hans Fallada. De hormoonfabriek is van 29 oktober t/m 2 november te zien in theater De Groene Engel in Oss in een bewerking van Stichting Uit 't Bosch. En Toneelgroep Maastricht speelt van 19 november t/m 12 december Alleen in Berlijn in Theater de Bordenhal in Maastricht en Cultuurhuis Heerlen. En tot 5 februari 2015 spelen Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman in Moesson, een indrukwekkende voorstelling over ons Indische verleden, geschreven door Eric Schneider en gebaseerd op zijn verhaal in Een tropische herinnering.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 20-10-2014  -  PERMANENTE LINK
Internationaal succes voor Een dwaze maagd van Ida Simons

De herontdekte roman Een dwaze maagd van Ida Simons is 55 jaar nadat het boek oorspronkelijk verscheen een bestseller geworden in Nederland en Vlaanderen. Het boek kreeg lovende kritieken en werd vergeleken met werk van Jane Austen, John Cheever, Franz Kafka, Anne Frank en met de roman Stoner van John Williams. Met gepaste trots meldt Uitgeverij Cossee dat het succes van Ida Simons nu ook internationaal vorm gaat krijgen. Wij hebben wereldwijd erg veel interesse in Een dwaze maagd weten te creëren.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 01-10-2014  -  PERMANENTE LINK
In memoriam Nelleke van Maaren (1941-2014)

Op 11 september jl. is vertaalster Nelleke van Maaren overleden. Een bevlogen professional en all round intellectueel, die thuis was in de Duitse, Franse en Angelsaksische cultuur en moeiteloos uit deze drie talen vertaalde. Recent verscheen bij Uitgeverij Cossee haar vertaling van de Duitse debuutroman Bugatti boven water van Dea Loher. In 2009 ontving zij de Vertaalprijs van het Fonds voor de Letteren en werd haar de prestigieuze Oostenrijkse Staatsprijs voor Literaire Vertalers toegekend. Klik hier voor de (Duitse) laudatio van uitgever Christoph Buchwald die bij de prijsuitreiking die in Klagenfurt werd gehouden.

Voor Uitgeverij Cossee vertaalde Nelleke van Maaren:
Dea Loher, Bugatti boven water 2014
Bernhard Schlink, Zomerleugens 2010
Katharina Hagena, De smaak van appelpitten 2010
Amelie Fried, Schoenenpaleis Pallas 2009
Wladimir Kaminer, Soldatenrock 2001

LEES VERDER

GEPLAATST OP 17-09-2014  -  PERMANENTE LINK

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: Vrij van Willy Vlautin

Aangeraden door redacteur Irwan Droog

Het loont om Jan van Mersbergen te volgen. Op zijn weblog, op Twitter – hou hem in de gaten als u hem in een boekhandel ziet en koop vervolgens blind hetzelfde boek als hij.

Ik had in 2011 beter moeten opletten; toen al tipte hij Lean on Pete (De ruwe weg, Nijgh & Van Ditmar) van de Amerikaanse auteur Willy Vlautin. ‘Kan ik iedereen aanraden’, schreef hij. Ik ontdekte Vlautin pas onlangs: ik kocht zijn meest recente roman The Free onmiddellijk na een uitermate lyrische bespreking van Jeroen Vullings in Vrij Nederland. En inderdaad, wat een boek: de openingsscène alleen al was hartverscheurend. Observerend en kalm voegt Vlautin op ongeforceerde wijze diepgang toe aan het geromantiseerde beeld dat we van het ‘gewone’ leven in Amerika hebben. Een tijdsbeeld, een portret of doorsnede van een samenleving – noem het hoe je wilt, zijn personages raken je. The Free is in vertaling verschenen bij Meulenhoff als Vrij.

Vlautin leest als een wonderlijke combinatie tussen John Steinbeck, Patrick DeWitt (en dan met name zijn Ablutions, in vertaling verschenen bij Nijgh & Van Ditmar als Afwassingen), Tom Waits en Bruce Springsteen. De muzikale connectie komt niet uit de lucht vallen: Vlautin is frontman en songwriter in de band Richmond Fontaine.

Een kleine terzijde: ook muzikale collegae Josh Ritter en Simone Felice waagden zich de afgelopen jaren aan het schrijven van romans. Ritter deed een geslaagde eerste poging met Bright’s Passage (als De wonderjaren van Henry Bright verschenen bij Nijgh & Van Ditmar), en Felices Black Jesus staat hoog op mijn nog-te-lezenlijst; net als Vlautin in The Free schrijft hij (onder andere) over een uit Irak teruggekeerde (en getraumatiseerde) soldaat.

Ik lees Vlautin nu chronologisch en heb nog twee van zijn romans over om naar uit te kijken. In elk geval kan ik ook Motel Life (vertaald als Motelleven, bij Rothschild & Bach, en tevens verfilmd), in de woorden van Van Mersbergen, iedereen aanraden.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP