NIEUWS

cossee nieuws

De hormoonfabriek vanaf 5 september als hoorspel op de radio

Vanaf 5 september zendt AVROTROS 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht het radiodrama De Hormoonfabriek uit op Radio 1. In De Hormoonfabriek, een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt, in de regie van Peter te Nuyl, spelen onder meer de steracteurs Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 20-08-2014  -  PERMANENTE LINK
Manuscript op zolder gevonden

Andreas Oosthoek, voormalig hoofdredacteur van de Provinciale Zeeuwse Courant en dichter, heeft vrijdag zijn contract met Cossee getekend bij De Drvkkery in Middelburg onder toeziend oog van boekhandelaar Dick Anbeek en PZC-journalist Rolf Borsboom. Zijn manuscript lag veertig jaar op zolder en zal in 2015 bij uitgeverij Cossee verschijnen. Onlangs publiceerde Oosthoek de bibliofiele dichtbundel Een zandloper in zee.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 15-07-2014  -  PERMANENTE LINK
Prachtige boeken bij Cossee dit najaar

In de najaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee staan weer prachtige boeken en cadeau-artikelen. Zoals de langverwachte nieuwe roman van Bernhard Schlink, De vrouw op de trap. En het debuut van Lodewijk van Oord, Albrecht en wij. Daarnaast nieuwe romans van Mariëtte Haveman en Jirí Weil, de dichtbundel Sanatorium van Vrouwkje Tuinman en een indrukwekkend persoonlijk verslag van de laatste drie jaren van het leven van de auteur van Tsjik, Wolfgang Herrndorf. Bekijk de aanbieding hier online.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 25-06-2014  -  PERMANENTE LINK
Cossee brengt in het najaar nieuwe roman van Bernhard Schlink

Cossee heeft met Bernhard Schlink’s Duitse uitgever Diogenes het contract voor een nieuwe roman van de auteur van de wereldbestseller De voorlezer ondertekend. Titel van de roman, die in Duitsland al vóór verschijnen enthousiaste reacties kreeg: De vrouw op de trap. Centraal in de roman staan een vrouw en haar portret. Dit wereldberoemde portret, dat lang gold als spoorloos, duikt plotseling weer op. Een verrassing voor de kunstwereld, maar ook voor de drie mannen die lang geleden, ieder op hun eigen manier, van deze vrouw gehouden hebben – en zich alle drie uiteindelijk door haar bedrogen voelen.

De Nederlandse vertaling van Gerda Meijerink verschijnt begin september 2014 tegelijk met de Duitse editie.

GEPLAATST OP 20-06-2014  -  PERMANENTE LINK
Herontdekte roman Ida Simons warm ontvangen

Zowel in de Volkskrant als het NRC werd de herontdekte roman van Ida Simons, Een dwaze maagd, bekroond met vijf sterren: ‘Net als Willem Elsschot vermengt Ida Simons pijn, ontroering en ironie, in beknopte zinnen en gevatte typeringen.’ – de Volkskrant ***** ‘Simons toont zich een zelfbewuste schrijfster in deze even gevoelige als onsentimentele roman. U hoeft voorlopige geen ander boek te lezen.’ – NRC Handelsblad *****

Klik hier voor meer informatie over het boek
Klik hier om het boek te bestellen in onze webshop

GEPLAATST OP 02-06-2014  -  PERMANENTE LINK
Verfilming van Alleen in Berlijn met o.a. Emma Thompson

In het najaar van 2014 zal de verfilming van Alleen in Berlijn van Hans Fallada in preproductie gaan. Oscarwinnares Emma Thompson (Sense and Sensibility, Howards End and Remains of the Day, Love Actually, Harry Potter) speelt naast Daniel Brühl (Inglorious Bastards, The Bourne Ultimatum, Good Bye Lenin!) en Mark Rylance (The Other Boleyn Girl) met regisseur Vincent Pérez. Producent X-Filme produceerde eerder de film Cloud Atlas en co-scenarist Achim von Borries was eerder verantwoordelijk voor het script van Good Bye Lenin!

GEPLAATST OP 16-05-2014  -  PERMANENTE LINK
Vergeef ons onze zwakheid van Gijs IJlander is verschenen

Deze week verscheen de nieuwe roman van Gijs IJlander, Vergeef ons onze zwakheid. Vergeef ons onze zwakheid grijpt de lezer vast, laat hem niet meer los en werpt een verrassend licht op een actuele problematiek. Een boek om nog lang over na te praten. Klik hier om het boek te bestellen in onze webshop.

‘Gijs IJlander neemt je onverbiddelijk mee in dit indringende verhaal.’ – Yvonne Kroonenberg
‘Een 9 voor de nieuwe roman van Gijs IJlander. Een schoonheid.’ – Marleen Janssen, Libelle/Marleensboekenvandeweek.nl
‘Een fijngevoelige en ingehouden, kleurrijke en prachtige roman. IJlander is een van mijn collega’s die ik het liefst lees.’ – Atte Jongstra

LEES VERDER

GEPLAATST OP 09-05-2014  -  PERMANENTE LINK

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: Vrij van Willy Vlautin

Aangeraden door redacteur Irwan Droog

Het loont om Jan van Mersbergen te volgen. Op zijn weblog, op Twitter – hou hem in de gaten als u hem in een boekhandel ziet en koop vervolgens blind hetzelfde boek als hij.

Ik had in 2011 beter moeten opletten; toen al tipte hij Lean on Pete (De ruwe weg, Nijgh & Van Ditmar) van de Amerikaanse auteur Willy Vlautin. ‘Kan ik iedereen aanraden’, schreef hij. Ik ontdekte Vlautin pas onlangs: ik kocht zijn meest recente roman The Free onmiddellijk na een uitermate lyrische bespreking van Jeroen Vullings in Vrij Nederland. En inderdaad, wat een boek: de openingsscène alleen al was hartverscheurend. Observerend en kalm voegt Vlautin op ongeforceerde wijze diepgang toe aan het geromantiseerde beeld dat we van het ‘gewone’ leven in Amerika hebben. Een tijdsbeeld, een portret of doorsnede van een samenleving – noem het hoe je wilt, zijn personages raken je. The Free is in vertaling verschenen bij Meulenhoff als Vrij.

Vlautin leest als een wonderlijke combinatie tussen John Steinbeck, Patrick DeWitt (en dan met name zijn Ablutions, in vertaling verschenen bij Nijgh & Van Ditmar als Afwassingen), Tom Waits en Bruce Springsteen. De muzikale connectie komt niet uit de lucht vallen: Vlautin is frontman en songwriter in de band Richmond Fontaine.

Een kleine terzijde: ook muzikale collegae Josh Ritter en Simone Felice waagden zich de afgelopen jaren aan het schrijven van romans. Ritter deed een geslaagde eerste poging met Bright’s Passage (als De wonderjaren van Henry Bright verschenen bij Nijgh & Van Ditmar), en Felices Black Jesus staat hoog op mijn nog-te-lezenlijst; net als Vlautin in The Free schrijft hij (onder andere) over een uit Irak teruggekeerde (en getraumatiseerde) soldaat.

Ik lees Vlautin nu chronologisch en heb nog twee van zijn romans over om naar uit te kijken. In elk geval kan ik ook Motel Life (vertaald als Motelleven, bij Rothschild & Bach, en tevens verfilmd), in de woorden van Van Mersbergen, iedereen aanraden.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP