NIEUWS

cossee nieuws

Verfilming van Alleen in Berlijn met o.a. Emma Thompson

In het najaar van 2014 zal de verfilming van Alleen in Berlijn van Hans Fallada in preproductie gaan. Oscarwinnares Emma Thompson (Sense and Sensibility, Howards End and Remains of the Day, Love Actually, Harry Potter) speelt naast Daniel Brühl (Inglorious Bastards, The Bourne Ultimatum, Good Bye Lenin!) en Mark Rylance (The Other Boleyn Girl) met regisseur Vincent Pérez. Producent X-Filme produceerde eerder de film Cloud Atlas en co-scenarist Achim von Borries was eerder verantwoordelijk voor het script van Good Bye Lenin!

GEPLAATST OP 16-05-2014  -  PERMANENTE LINK
Vergeef ons onze zwakheid van Gijs IJlander is verschenen

Deze week verscheen de nieuwe roman van Gijs IJlander, Vergeef ons onze zwakheid. Vergeef ons onze zwakheid grijpt de lezer vast, laat hem niet meer los en werpt een verrassend licht op een actuele problematiek. Een boek om nog lang over na te praten. Klik hier om het boek te bestellen in onze webshop.

‘Gijs IJlander neemt je onverbiddelijk mee in dit indringende verhaal.’ – Yvonne Kroonenberg
‘Een 9 voor de nieuwe roman van Gijs IJlander. Een schoonheid.’ – Marleen Janssen, Libelle/Marleensboekenvandeweek.nl
‘Een fijngevoelige en ingehouden, kleurrijke en prachtige roman. IJlander is een van mijn collega’s die ik het liefst lees.’ – Atte Jongstra

LEES VERDER

GEPLAATST OP 09-05-2014  -  PERMANENTE LINK
Gerbrand Bakker maakt kans op een tweede IMPAC Award

In 2010 wonnen Gerbrand Bakker en vertaler David Colmer de IMPAC Dublin Literary Award voor de Engelse editie van Boven is het stil. Vandaag werd door de jury bekend gemaakt dat Gerbrand opnieuw kans maakt op de prijs. De vertaling van zijn laatste roman De omweg staat op de shortlist voor de prijs van dit jaar. The Detour werd opnieuw door David Colmer vertaald en samen maken zij opnieuw kans op de prijs van 100.000 euro.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 09-04-2014  -  PERMANENTE LINK
Erik Menkveld (1959-2014)

‘Heerlijk werk’, zei Erik Menkveld altijd weer over zijn tijd als (parttime)redacteur bij Cossee, ‘het gaat ergens over!’ Auteurs als Hans Croiset, Mariette Haveman, Jan van Mersbergen, Rita Verschuur en Jowi Schmitz waren zeer te spreken over Eriks opbouwende precisie en vriendelijke manier van kritiek. Als schrijver met een feilloos oog voor het ambacht wist hij heel goed duidelijk te maken in hoeverre een verhaallijn, een beeld of een gekozen perspectief een roman of een gedicht verbeterden, of waarom juist niet.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 01-04-2014  -  PERMANENTE LINK
Zonnige boeken in onze zomeraanbieding

Om u deze zomer weer van mooie boeken te voorzien heeft Uitgeverij Cossee een aantal mooie boeken opgenomen in haar Zomeraanbieding. Daarin presenteren wij met trots de debuutroman De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede, de niet eerder in het Nederlands vertaalde roman Een waanzinnig begin van Hans Fallada en het debuut van Eefje Rammeloo, Titia. Klik hier om de zomeraanbieding te lezen.

GEPLAATST OP 17-03-2014  -  PERMANENTE LINK
Nieuwe roman van Jan van Mersbergen verschenen

Op 20 februari is de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De laatste ontsnapping, verschenen. In de eerste recensie schrijft NRC Handelsblad: 'In de levensechte weergave van de hitsige dronkemanstochten grijpt Van Mersbergen terug op wat hij in Naar de overkant van de nacht al bewees te kunnen: zijn lezers meevoeren in de roes van de hoofdpersoon. Van Mersbergen grossiert in dat soort scènes, waarin kleine gebaren en onuitgesproken gedachten je zomaar de adem benemen. Hoe een mens een brok in zijn keel kan krijgen door een doodeenvoudige zin.' ****

Zijn vorige boek, Naar de overkant van de nacht, is meermalen herdrukt, bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Het is inmiddels in Spaanse en Turkse vertalingen verschenen en het boek zal worden verfilmd. De laatste ontsnapping is de zevende roman van Jan van Mersbergen.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 05-02-2014  -  PERMANENTE LINK
2 februari is Rinus Spruit te gast in boekenprogramma van Wim Brands

Op 2 februari zal om 11:20 uur op Nederland 1 de aflevering van het VPRO-programma Boeken te zien zijn met Rinus Spruit. Wim Brands zal de auteur interviewen over zijn nieuwe roman Een dag om aan de balk te spijkeren. Het boek beleefde een première in Zeeland, maar is inmiddels in heel Nederland warm ontvangen door lezers, boekhandelaren en pers: 'De kracht van deze fraaie roman schuilt opnieuw in de sobere, sensitieve stijl, en in de zelfspot van antiheld Maarten. Spruit maakt poëzie van het gewone.' - de Volkskrant ****

GEPLAATST OP 14-01-2014  -  PERMANENTE LINK

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: Vrij van Willy Vlautin

Aangeraden door redacteur Irwan Droog

Het loont om Jan van Mersbergen te volgen. Op zijn weblog, op Twitter – hou hem in de gaten als u hem in een boekhandel ziet en koop vervolgens blind hetzelfde boek als hij.

Ik had in 2011 beter moeten opletten; toen al tipte hij Lean on Pete (De ruwe weg, Nijgh & Van Ditmar) van de Amerikaanse auteur Willy Vlautin. ‘Kan ik iedereen aanraden’, schreef hij. Ik ontdekte Vlautin pas onlangs: ik kocht zijn meest recente roman The Free onmiddellijk na een uitermate lyrische bespreking van Jeroen Vullings in Vrij Nederland. En inderdaad, wat een boek: de openingsscène alleen al was hartverscheurend. Observerend en kalm voegt Vlautin op ongeforceerde wijze diepgang toe aan het geromantiseerde beeld dat we van het ‘gewone’ leven in Amerika hebben. Een tijdsbeeld, een portret of doorsnede van een samenleving – noem het hoe je wilt, zijn personages raken je. The Free is in vertaling verschenen bij Meulenhoff als Vrij.

Vlautin leest als een wonderlijke combinatie tussen John Steinbeck, Patrick DeWitt (en dan met name zijn Ablutions, in vertaling verschenen bij Nijgh & Van Ditmar als Afwassingen), Tom Waits en Bruce Springsteen. De muzikale connectie komt niet uit de lucht vallen: Vlautin is frontman en songwriter in de band Richmond Fontaine.

Een kleine terzijde: ook muzikale collegae Josh Ritter en Simone Felice waagden zich de afgelopen jaren aan het schrijven van romans. Ritter deed een geslaagde eerste poging met Bright’s Passage (als De wonderjaren van Henry Bright verschenen bij Nijgh & Van Ditmar), en Felices Black Jesus staat hoog op mijn nog-te-lezenlijst; net als Vlautin in The Free schrijft hij (onder andere) over een uit Irak teruggekeerde (en getraumatiseerde) soldaat.

Ik lees Vlautin nu chronologisch en heb nog twee van zijn romans over om naar uit te kijken. In elk geval kan ik ook Motel Life (vertaald als Motelleven, bij Rothschild & Bach, en tevens verfilmd), in de woorden van Van Mersbergen, iedereen aanraden.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP