NIEUWS

cossee nieuws

Rinus Spruit wint Prijs van de Zeeuwse Boekhandel

Zaterdagavond (9 november 2013) ontving Rinus Spruit de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel voor zijn romans Een dag om aan de balk te spijkeren en De rietdekker (Zwieg stille in het Zeeuws). De rietdekker (2009) is meermalen herdrukt, kreeg een succesvolle theaterbewerking en is in Duitsland verschenen als Der Storm, der uns trägt. Tot 15 januari 2014 kost De rietdekker slechts € 9,90. Het onlangs verschenen Een dag om aan de balk te spijkeren beleefde zijn première in Zeeland, bereikte vorige week de Libris Top-10 en de Duitse vertaalrechten zullen binnenkort worden verkocht.

GEPLAATST OP 11-11-2013  -  PERMANENTE LINK
In mijn vreemde land van Hans Fallada boek van de maand DWDD

Het panel van boekverkopers kiest in De Wereld Draait Door elke maand hun Boek van de Maand. Deze maand viel hun keuze op In mijn vreemde land van Hans Fallada. De auteur van o.a. de bestseller Alleen in Berlijn schreef In mijn vreemde land in 1944 in de gevangenis. Het manuscript, stiekem en in een miniscuul geheimschrift opgeschreven, werd onlangs in Duitsland ontdekt en is nu voor het eerst in het Nederlands verschenen.

Kijk hier het boekenitem terug
Klik hier voor meer informatie

GEPLAATST OP 29-10-2013  -  PERMANENTE LINK
Wereldpremière Rinus Spruit in Zeeland

Een dag om aan de balk te spijkeren, de nieuwe roman van Rinus Spruit, was vanaf 16 oktober exclusief te koop in de Zeeuwse boekhandels. De Zeeuwse auteur, die veel succes had met zijn debuut De rietdekker, geeft lezingen en interviews in onder andere Middelburg, Goes en Zierikzee bij Zeeuwse boekhandels en voor Zeeuwse media. Kijk op de agenda voor een overzicht van de activiteiten.

GEPLAATST OP 17-10-2013  -  PERMANENTE LINK
Cossee auteurs op televisie

Britta Böhler, auteur van De beslissing was zondag 15 september te gast bij Wim Brands in het programma Boeken. De uitzending is te zien op de website van de VPRO.

Op zondag 8 september was het indrukwekkende gesprek te zien dat Wim Brands in Israël had met auteur David Grossman in het programma Boeken op Reis. Deze aflevering is terug te zien op Uitzending Gemist.

GEPLAATST OP 12-09-2013  -  PERMANENTE LINK
Wolfgang Herrndorf, auteur van Tsjik, overleden

Afgelopen maandag 26 augustus is Wolfgang Herrndorf overleden. De auteur van Tsjik leed al geruime tijd aan een boosaardige hersentumor. Hij schreef de laatste jaren zeer openhartig over zijn ziekte op zijn weblog. Tsjik verscheen in 2011 bij Uitgeverij Cossee en werd lovend ontvangen door boekhandel en pers. Het ontving vijfsterrenrecensies in de Volkskrant en op Nu.nl en Young-Adults.nl en Bart Moeyaert schreef: ‘Tsjik heeft me ingepakt, en wel helemaal.’

Zijn romandebuut In Plüschgewittern verscheen in 2002, gevolgd door een verhalenbundel die in 2008 met de Deutsche Erzählpreis bekroond werd. Tsjik (2011) stond ruim een jaar op de Duitse bestsellerlijst, is onderscheiden met de Clemens Brentano Preis 2011, verscheen in meer dan vijftien talen en werd in Nederland genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012. Zijn roman Sand werd bekroond met Preis der Leipziger Buchmesse en hij ontving de Hans Fallada Prijs voor nieuw literair talent.

GEPLAATST OP 28-08-2013  -  PERMANENTE LINK
Debuutroman van Britta Böhler gepresenteerd

Op woensdag 21 augustus is de roman De beslissing feestelijk gepresenteerd in de Island Bookstore te Amsterdam. In een volle winkel werd auteur Britta Böhler toegesproken door redacteur en uitgever Christoph Buchwald. Het literaire debuut van advocate en hoogleraar Britta Böhler speelt in 1936 en beschrijft drie dagen in het leven van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Drie dagen waarin hij de keuze moet maken om openlijk partij te kiezen tegen de nazi's. Kijk voor meer informatie op www.debeslissing.nl.

Op zondag 15 september is Britta Böhler te gast in het programma Boeken van Wim Brands.

GEPLAATST OP 22-08-2013  -  PERMANENTE LINK
Een tropische herinnering van Eric Schneider verschenen

Deze week ligt Een tropische herinnering van Eric Schneider in de winkels. Dit is het literaire debuut van de binnenkort 79-jarige acteur, bekend uit onder meer Stellenbosch en zijn rol als Prins Bernhard in verschillende series. Het boek verschijnt op 15 augustus, de herdenkingsdag van de capitulatie van Japan in voormalig Nederlands-Indië in 1945. Afgelopen maandag was Eric Schneider al te gast bij Kunststof op Radio 1 en op 15 augustus is hij te gast bij Knevel & Van den Brink op Nederland 1 en Dit is de dag op Radio 1. Daarnaast verschijnen er interviews met de auteur in NRC Handelsblad en Tros Nieuwsshow. Willem Nijholt zei over het boek: ‘Eric Schneider schrijft zijn prachtige verhalen onderkoeld, maar weet juist daardoor diepe emoties op te wekken.’

GEPLAATST OP 14-08-2013  -  PERMANENTE LINK

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: De Bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer

Aangeraden door rechtenmanager Laurens Molegraaf

Guus Kuijer schrijft al zijn gehele leven over zijn aversie tegen een rechtlijnige en wraakzuchtige God. De God in onder andere Het boek van alle dingen is een liefdevolle en troostende God, die tot humor en medeleven in staat is. In het eerste deel van De Bijbel voor ongelovigen gebruikt Guus Kuijer de Bijbelverhalen uit Genesis om een dergelijke God op te voeren.

De verschillende verhalen worden telkens vanuit een menselijk perspectief beschreven. De schepping door Adam, de zondvloed door Noach’s zoon Cham en het verhaal van Jozef door diens jongere broer Benjamin. De verhalen worden zoveel mogelijk vanuit menselijke motieven opgebouwd, (be)geleid door een god die het beste met de mensen voor heeft.

Het is altijd interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de verhalen uit het Oude Testament te kijken. En Kuijer gebruikt een visie die dicht bij zijn eigen opvattingen blijft. Wars van dogma’s en het lijdzaam volgen van heersende denkbeelden maakt hij ruimte voor verhalen waarin de hoofdpersonen zelf over hun eigen lot lijken te kunnen beslissen. En waar de gebeurtenissen al te bizarre wendingen nemen of goddelijke interventie vergen, laat de auteur zijn personages hun twijfel hardop uitspreken.

Het lijkt mij niet uitsluitend een Bijbel voor ongelovigen. Nieuwsgierige lezers die met de Bijbel zijn opgegroeid zullen er ook veel nieuws in ontdekken. Het is zeker vele malen toegankelijker dan de Bijbel zelf, maar je krijgt er ook een flinke laag interpretatie van de auteur bij. Als je filosofische visie enigszins met dat van Guus Kuijer overeen komt heb je met De Bijbel voor ongelovigen een prachtige bundel verhalen. Als je er aanstoot aan neemt dat iemand de verhalen van een eigen interpretatie voorziet, heb je in ieder geval geweldig materiaal voor discussie. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende delen verschijnen. Het tweede deel verschijnt in augustus.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP