NIEUWS

cossee nieuws

De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015

Debutante Bregje Hofstede staat op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2015 met de roman De hemel boven Parijs. Zij is een van de 18 auteurs die kans maken op de prijs. Op maandag 2 maart wordt de selectie van de shortlist bekend gemaakt. De hemel boven Parijs ontving lovende kritieken en lezersreacties en de vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland en Denemarken. Tubantia schreef: ‘Een wonderschoon liefdesverhaal, een debuut waaraan je niet ontkomt. De hemel boven Parijs is een droomdebuut.’

UPDATE: Inmiddels is bekend gemaakt dat Bregje Hofstede ook is genomineerd voor de Gouden Boekenuil 2015.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 28-01-2015  -  PERMANENTE LINK
David Grossman houdt 5 mei-lezing 2015

Voorvechter voor vrijheid in het Midden-Oosten
De Israëlische schrijver David Grossman zal de jaarlijkse 5 mei-lezing houden ter gelegenheid van de Nationale Viering van de Bevrijding. De 5 mei-lezing zal op 5 mei 2015 plaatsvinden in de provincie Zeeland te Vlissingen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is buitengewoon verheugd dat David Grossman de uitnodiging heeft aanvaard.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 12-01-2015  -  PERMANENTE LINK
Cossee boeken voor het voorjaar

Met trots presenteren wij de boeken uit onze voorjaarsaanbieding van 2015. Een humoristische nieuwe roman van David Grossman en de prachtige novelle In memoriam Mizzi van Ida Simons. Daarnaast staan in de aanbieding de romans Het relaas van Solle van Andreas Oosthoek en Portret van een onbekend meisje van Aleksandr Skorobogatov. Klik hier voor informatie over alle titels.

GEPLAATST OP 09-01-2015  -  PERMANENTE LINK
Vier Cossee auteurs op Winternachten

Tijdens het internationale literaire festival Winternachten in Den Haag (15 t/m 18 januari) zullen drie Cossee auteurs aanwezig zijn. David Grossman, de succesvolle debutante Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs) en de Japans-Oostenrijkse Milena Michiko Flašar (Een bijna volmaakte vriendschap) zullen lezingen geven.

* Voices from the East met o.a. Milena Michiko Flašar (vrijdag 16 januari, 20.35 tot 21.35 uur)
* Home is where the hell is met o.a. David Grossman (vrijdag 16 januari, 21.25 tot 22.10 uur)
* De tekst van mijn leven: Milena Michiko Flašar (vrijdag 16 januari, 22.05 tot 22.25 uur)
* A conversation with David Grossman (zaterdag 17 januari, 16.15 uur)
* Nieuw talent in huis! met o.a. Bregje Hofstede (zaterdag 17 januari, 22.30 tot 23.20 uur)
* Poets in the House met o.a. David Grossman (zaterdag 17 januari, 22.55 tot 23.50 uur)
* Lezersfeest met o.a. Jan van Mersbergen (zondag 18 januari, 14.00 tot 16.00 uur)

Kijk voor meer informatie op de website van Winternachten/writersunlimited

LEES VERDER

GEPLAATST OP 08-01-2015  -  PERMANENTE LINK
F. Bordewijkprijs voor Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen ontvangt voor zijn roman De laatste ontsnapping de F. Bordewijk-prijs 2014 voor het beste Nederlandstalige prozaboek. "De laatste ontsnapping is een met vanzelfsprekende intimiteit geschreven roman waarin twee mannen ontdekken wat het betekent om vader van een tienjarige te zijn. Van Mersbergen toont zich in zijn schitterende zevende roman een meester van het kleine gebaar en de onuitgesproken gedachte." - jury F. Bordewijkprijs. Jan zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het Schrijversfeest op 18 januari 2015 in Theater aan het Spui in Den Haag.

GEPLAATST OP 03-11-2014  -  PERMANENTE LINK
Cossee titel(s) bij De Wereld Draait Door

De debuutroman Albrecht en wij van Lodewijk van Oord werd als eerste van vier titels getipt in de De Wereld Draait Door boekenrubriek van oktober. Veronie Snijder-Kramer noemt het een 'zeer mooi, komische en filmisch beschreven' portret van de dierentuin. 'Een maatschappijkritisch maar vooral heel humoristisch en prachtig boek.' Daarnaast werd de nieuwe roman De hartslag van Moskou als vijfde titel getipt door Casper Luckerhof op de website van De Wereld Draait Door: ‘Mooi, tragisch, maar bovenal: spannend. Van Praag naar Palestina, Moskou en Berlijn, Weil neemt je mee door de terreurwereld van Oost-Europa in de jaren 30’, waar de dreiging om vervolgd te worden altijd op de loer lag. Ik heb het ademloos uitgelezen.'

GEPLAATST OP 29-10-2014  -  PERMANENTE LINK
Saskia Goldschmidt, Eric Schneider en Hans Fallada in het theater

Twee Cossee titels staan binnenkort als theaterbewerking op de planken: De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt en Alleen in Berlijn van Hans Fallada. De hormoonfabriek is van 29 oktober t/m 2 november te zien in theater De Groene Engel in Oss in een bewerking van Stichting Uit 't Bosch. En Toneelgroep Maastricht speelt van 19 november t/m 12 december Alleen in Berlijn in Theater de Bordenhal in Maastricht en Cultuurhuis Heerlen. En tot 5 februari 2015 spelen Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman in Moesson, een indrukwekkende voorstelling over ons Indische verleden, geschreven door Eric Schneider en gebaseerd op zijn verhaal in Een tropische herinnering.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 20-10-2014  -  PERMANENTE LINK

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: H is for Hawk van Helen MacDonald

Aangeraden door Rechtenmanager Laurens Molegraaf

Het verhaal is zeer eenvoudig. Haar vader overlijdt en om aan de realiteit van het verlies te ontsnappen geeft Helen zichzelf een nieuw doel. Als valkenier gaat ze een havik trainen. Alleen is het doel geen eenvoudig doel en vereist het veel tijd en een persoonlijke verbintenis met het dier. En blijkt het de ideale manier om opnieuw met het leven om te leren gaan.

Het boek is onwaarschijnlijk mooi geschreven. Alle observaties zijn origineel, oprecht en intiem en de auteur toont zichzelf en haar gedachten van alle kanten. We lezen waarom zij zo geobsedeerd is geraakt door havikken, hoe ze aan haar jonge havik Mabel komt en hoe de trainingen verlopen.

Tegelijk vertelt ze over oude boeken van valkeniers die voor haar een dagboek van het temmen van een havik hebben bijgehouden. Vooral T.H. White’s The Goshawk krijgt veel aandacht. Helen vertelt enthousiast over White’s desastreuze pogingen, zo’n 65 jaar geleden, en over diens psychologische strijd om door het temmen van een havik met zichzelf in het reine te komen.

Door het intense proces en het openhartige verslag daarvan kan je – ook als roofvogelleek – niet anders dan in de ban raken van Helen’s proces met haar havik Mabel. Ze zijn af en toe één. En de auteur schrijft zo open en oprecht dat de lezer en het boek af en toe ook één worden. Een Nederlandse vertaling zal de komende maanden bij De Bezige Bij verschijnen.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP