NIEUWS

cossee nieuws

2 februari is Rinus Spruit te gast in boekenprogramma van Wim Brands

Op 2 februari zal om 11:20 uur op Nederland 1 de aflevering van het VPRO-programma Boeken te zien zijn met Rinus Spruit. Wim Brands zal de auteur interviewen over zijn nieuwe roman Een dag om aan de balk te spijkeren. Het boek beleefde een première in Zeeland, maar is inmiddels in heel Nederland warm ontvangen door lezers, boekhandelaren en pers: 'De kracht van deze fraaie roman schuilt opnieuw in de sobere, sensitieve stijl, en in de zelfspot van antiheld Maarten. Spruit maakt poëzie van het gewone.' - de Volkskrant ****

GEPLAATST OP 14-01-2014  -  PERMANENTE LINK
J.M. Coetzee over Nelson Mandela (1918-2013)

J.M. Coetzee schreef een kort artikel over het leven en nalatenschap van de op 5 december jl. overleden Nelson Mandela. Het artikel uit de Sydney Morning Herald is inmiddels in verschillende Australische kranten overgenomen. Coetzee heeft zich altijd tegen het apartheidsregime opgesteld, maar is ook kritisch over de Zuid-Afrikaanse regering onder leiding van het ANC. Over Mandela schrijft Coetzee: 'He was a great man; he may well be the last of the great men.'

LEES VERDER

GEPLAATST OP 06-12-2013  -  PERMANENTE LINK
Auteursbezoek Michael Ignatieff

Michael Ignatieff, hoogleraar aan Harvard, schrijver en voormalig fractievoorzitter van de Canadese Liberale Partij, is in november in Nederland voor persinterviews, lezingen en de Cleveringa oratie aan de Universiteit Leiden. Onlangs verscheen bij Uitgeverij Cossee het boek Vuur en as. Succes en falen in de politiek, een persoonlijk verhaal over zijn periode in de politiek.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 22-11-2013  -  PERMANENTE LINK
Prachtige boeken van Cossee in het voorjaar

De voorjaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee is af en er staan weer prachtige boeken gepland voor het voorjaar van 2014. Zo presenteren wij onder andere nieuwe romans van Jan van Mersbergen (De laatste ontsnapping) en Gijs IJlander (Vergeef ons onze zwakheid). Klik hier om de aanbieding te lezen.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 13-11-2013  -  PERMANENTE LINK
Rinus Spruit wint Prijs van de Zeeuwse Boekhandel

Zaterdagavond (9 november 2013) ontving Rinus Spruit de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel voor zijn romans Een dag om aan de balk te spijkeren en De rietdekker (Zwieg stille in het Zeeuws). De rietdekker (2009) is meermalen herdrukt, kreeg een succesvolle theaterbewerking en is in Duitsland verschenen als Der Storm, der uns trägt. Tot 15 januari 2014 kost De rietdekker slechts € 9,90. Het onlangs verschenen Een dag om aan de balk te spijkeren beleefde zijn première in Zeeland, bereikte vorige week de Libris Top-10 en de Duitse vertaalrechten zullen binnenkort worden verkocht.

GEPLAATST OP 11-11-2013  -  PERMANENTE LINK
In mijn vreemde land van Hans Fallada boek van de maand DWDD

Het panel van boekverkopers kiest in De Wereld Draait Door elke maand hun Boek van de Maand. Deze maand viel hun keuze op In mijn vreemde land van Hans Fallada. De auteur van o.a. de bestseller Alleen in Berlijn schreef In mijn vreemde land in 1944 in de gevangenis. Het manuscript, stiekem en in een miniscuul geheimschrift opgeschreven, werd onlangs in Duitsland ontdekt en is nu voor het eerst in het Nederlands verschenen.

Kijk hier het boekenitem terug
Klik hier voor meer informatie

GEPLAATST OP 29-10-2013  -  PERMANENTE LINK
Wereldpremière Rinus Spruit in Zeeland

Een dag om aan de balk te spijkeren, de nieuwe roman van Rinus Spruit, was vanaf 16 oktober exclusief te koop in de Zeeuwse boekhandels. De Zeeuwse auteur, die veel succes had met zijn debuut De rietdekker, geeft lezingen en interviews in onder andere Middelburg, Goes en Zierikzee bij Zeeuwse boekhandels en voor Zeeuwse media. Kijk op de agenda voor een overzicht van de activiteiten.

GEPLAATST OP 17-10-2013  -  PERMANENTE LINK

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: De Bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer

Aangeraden door rechtenmanager Laurens Molegraaf

Guus Kuijer schrijft al zijn gehele leven over zijn aversie tegen een rechtlijnige en wraakzuchtige God. De God in onder andere Het boek van alle dingen is een liefdevolle en troostende God, die tot humor en medeleven in staat is. In het eerste deel van De Bijbel voor ongelovigen gebruikt Guus Kuijer de Bijbelverhalen uit Genesis om een dergelijke God op te voeren.

De verschillende verhalen worden telkens vanuit een menselijk perspectief beschreven. De schepping door Adam, de zondvloed door Noach’s zoon Cham en het verhaal van Jozef door diens jongere broer Benjamin. De verhalen worden zoveel mogelijk vanuit menselijke motieven opgebouwd, (be)geleid door een god die het beste met de mensen voor heeft.

Het is altijd interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de verhalen uit het Oude Testament te kijken. En Kuijer gebruikt een visie die dicht bij zijn eigen opvattingen blijft. Wars van dogma’s en het lijdzaam volgen van heersende denkbeelden maakt hij ruimte voor verhalen waarin de hoofdpersonen zelf over hun eigen lot lijken te kunnen beslissen. En waar de gebeurtenissen al te bizarre wendingen nemen of goddelijke interventie vergen, laat de auteur zijn personages hun twijfel hardop uitspreken.

Het lijkt mij niet uitsluitend een Bijbel voor ongelovigen. Nieuwsgierige lezers die met de Bijbel zijn opgegroeid zullen er ook veel nieuws in ontdekken. Het is zeker vele malen toegankelijker dan de Bijbel zelf, maar je krijgt er ook een flinke laag interpretatie van de auteur bij. Als je filosofische visie enigszins met dat van Guus Kuijer overeen komt heb je met De Bijbel voor ongelovigen een prachtige bundel verhalen. Als je er aanstoot aan neemt dat iemand de verhalen van een eigen interpretatie voorziet, heb je in ieder geval geweldig materiaal voor discussie. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende delen verschijnen. Het tweede deel verschijnt in augustus.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP