NIEUWS

cossee nieuws

Vergeef ons onze zwakheid van Gijs IJlander is verschenen

Deze week verscheen de nieuwe roman van Gijs IJlander, Vergeef ons onze zwakheid. Vergeef ons onze zwakheid grijpt de lezer vast, laat hem niet meer los en werpt een verrassend licht op een actuele problematiek. Een boek om nog lang over na te praten. Klik hier om het boek te bestellen in onze webshop.

‘Gijs IJlander neemt je onverbiddelijk mee in dit indringende verhaal.’ – Yvonne Kroonenberg
‘Een 9 voor de nieuwe roman van Gijs IJlander. Een schoonheid.’ – Marleen Janssen, Libelle/Marleensboekenvandeweek.nl
‘Een fijngevoelige en ingehouden, kleurrijke en prachtige roman. IJlander is een van mijn collega’s die ik het liefst lees.’ – Atte Jongstra

LEES VERDER

GEPLAATST OP 09-05-2014  -  PERMANENTE LINK
Gerbrand Bakker maakt kans op een tweede IMPAC Award

In 2010 wonnen Gerbrand Bakker en vertaler David Colmer de IMPAC Dublin Literary Award voor de Engelse editie van Boven is het stil. Vandaag werd door de jury bekend gemaakt dat Gerbrand opnieuw kans maakt op de prijs. De vertaling van zijn laatste roman De omweg staat op de shortlist voor de prijs van dit jaar. The Detour werd opnieuw door David Colmer vertaald en samen maken zij opnieuw kans op de prijs van 100.000 euro.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 09-04-2014  -  PERMANENTE LINK
Erik Menkveld (1959-2014)

‘Heerlijk werk’, zei Erik Menkveld altijd weer over zijn tijd als (parttime)redacteur bij Cossee, ‘het gaat ergens over!’ Auteurs als Hans Croiset, Mariette Haveman, Jan van Mersbergen, Rita Verschuur en Jowi Schmitz waren zeer te spreken over Eriks opbouwende precisie en vriendelijke manier van kritiek. Als schrijver met een feilloos oog voor het ambacht wist hij heel goed duidelijk te maken in hoeverre een verhaallijn, een beeld of een gekozen perspectief een roman of een gedicht verbeterden, of waarom juist niet.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 01-04-2014  -  PERMANENTE LINK
Zonnige boeken in onze zomeraanbieding

Om u deze zomer weer van mooie boeken te voorzien heeft Uitgeverij Cossee een aantal mooie boeken opgenomen in haar Zomeraanbieding. Daarin presenteren wij met trots de debuutroman De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede, de niet eerder in het Nederlands vertaalde roman Een waanzinnig begin van Hans Fallada en het debuut van Eefje Rammeloo, Titia. Klik hier om de zomeraanbieding te lezen.

GEPLAATST OP 17-03-2014  -  PERMANENTE LINK
Nieuwe roman van Jan van Mersbergen verschenen

Op 20 februari is de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De laatste ontsnapping, verschenen. In de eerste recensie schrijft NRC Handelsblad: 'In de levensechte weergave van de hitsige dronkemanstochten grijpt Van Mersbergen terug op wat hij in Naar de overkant van de nacht al bewees te kunnen: zijn lezers meevoeren in de roes van de hoofdpersoon. Van Mersbergen grossiert in dat soort scènes, waarin kleine gebaren en onuitgesproken gedachten je zomaar de adem benemen. Hoe een mens een brok in zijn keel kan krijgen door een doodeenvoudige zin.' ****

Zijn vorige boek, Naar de overkant van de nacht, is meermalen herdrukt, bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Het is inmiddels in Spaanse en Turkse vertalingen verschenen en het boek zal worden verfilmd. De laatste ontsnapping is de zevende roman van Jan van Mersbergen.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 05-02-2014  -  PERMANENTE LINK
2 februari is Rinus Spruit te gast in boekenprogramma van Wim Brands

Op 2 februari zal om 11:20 uur op Nederland 1 de aflevering van het VPRO-programma Boeken te zien zijn met Rinus Spruit. Wim Brands zal de auteur interviewen over zijn nieuwe roman Een dag om aan de balk te spijkeren. Het boek beleefde een première in Zeeland, maar is inmiddels in heel Nederland warm ontvangen door lezers, boekhandelaren en pers: 'De kracht van deze fraaie roman schuilt opnieuw in de sobere, sensitieve stijl, en in de zelfspot van antiheld Maarten. Spruit maakt poëzie van het gewone.' - de Volkskrant ****

GEPLAATST OP 14-01-2014  -  PERMANENTE LINK
J.M. Coetzee over Nelson Mandela (1918-2013)

J.M. Coetzee schreef een kort artikel over het leven en nalatenschap van de op 5 december jl. overleden Nelson Mandela. Het artikel uit de Sydney Morning Herald is inmiddels in verschillende Australische kranten overgenomen. Coetzee heeft zich altijd tegen het apartheidsregime opgesteld, maar is ook kritisch over de Zuid-Afrikaanse regering onder leiding van het ANC. Over Mandela schrijft Coetzee: 'He was a great man; he may well be the last of the great men.'

LEES VERDER

GEPLAATST OP 06-12-2013  -  PERMANENTE LINK

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: De Bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer

Aangeraden door rechtenmanager Laurens Molegraaf

Guus Kuijer schrijft al zijn gehele leven over zijn aversie tegen een rechtlijnige en wraakzuchtige God. De God in onder andere Het boek van alle dingen is een liefdevolle en troostende God, die tot humor en medeleven in staat is. In het eerste deel van De Bijbel voor ongelovigen gebruikt Guus Kuijer de Bijbelverhalen uit Genesis om een dergelijke God op te voeren.

De verschillende verhalen worden telkens vanuit een menselijk perspectief beschreven. De schepping door Adam, de zondvloed door Noach’s zoon Cham en het verhaal van Jozef door diens jongere broer Benjamin. De verhalen worden zoveel mogelijk vanuit menselijke motieven opgebouwd, (be)geleid door een god die het beste met de mensen voor heeft.

Het is altijd interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de verhalen uit het Oude Testament te kijken. En Kuijer gebruikt een visie die dicht bij zijn eigen opvattingen blijft. Wars van dogma’s en het lijdzaam volgen van heersende denkbeelden maakt hij ruimte voor verhalen waarin de hoofdpersonen zelf over hun eigen lot lijken te kunnen beslissen. En waar de gebeurtenissen al te bizarre wendingen nemen of goddelijke interventie vergen, laat de auteur zijn personages hun twijfel hardop uitspreken.

Het lijkt mij niet uitsluitend een Bijbel voor ongelovigen. Nieuwsgierige lezers die met de Bijbel zijn opgegroeid zullen er ook veel nieuws in ontdekken. Het is zeker vele malen toegankelijker dan de Bijbel zelf, maar je krijgt er ook een flinke laag interpretatie van de auteur bij. Als je filosofische visie enigszins met dat van Guus Kuijer overeen komt heb je met De Bijbel voor ongelovigen een prachtige bundel verhalen. Als je er aanstoot aan neemt dat iemand de verhalen van een eigen interpretatie voorziet, heb je in ieder geval geweldig materiaal voor discussie. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende delen verschijnen. Het tweede deel verschijnt in augustus.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP