NIEUWS

cossee nieuws

Een onberispelijke man in februari

De VPRO Gids keek alvast vooruit en verheugt zich terecht op het boek dat in februari gaat verschijnen: Een onberispelijke man van Jane Gardam. Een auteur die door zowel Ian McEwan als Hilary Mantel wordt bejubeld en in Duitsland al meer dan een jaar op de bestsellerlijsten staat, maar die hier totaal onbekend is. 

LEES VERDER

GEPLAATST OP 13-01-2017  -  PERMANENTE LINK
Cossee in de eindejaarslijstjes

Met de jaarwisseling zijn ook de eindejaarslijstjes weer verschenen. Bij Uitgeverij Cossee zijn in 2016 weer veel mooie titels verschenen, en dat is niet onopgemerkt gebleven. De recensenten van NRC Handelsblad noemen maar liefst vier titels van Cossee als de beste boeken van 2016. Bij de Volkskrant gaat het nieuwe boek van Coetzee aan kop.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 06-01-2017  -  PERMANENTE LINK
Het vogelhuis genomineerd voor de BNG literatuurprijs

De roman Het vogelhuis van Eva Meijer is genomineerd voor de BNG literatuurprijs 2016! De BNG Nieuwe Literatuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs onder de veertig die minimaal twee literaire prozawerken uitgegeven hebben.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 23-12-2016  -  PERMANENTE LINK
Italiaanse leesclub op 15 januari rondom Elio Vittorini's De rode anjer

Stap middenin de winter in de zomerse warmte van Italië. Ernest van der Kwast (auteur van het succesvolle De ijsmakers) introduceert u in de wereld van Elio Vittorini. Een bijzondere middag, onderdeel van het Schwob-leesclubfestival, in de Java Bookshop met heerlijke Italiaanse hapjes en rode wijn.

LEES VERDER

GEPLAATST OP 02-12-2016  -  PERMANENTE LINK
Navid Kermani en Christophe Boltanski in Nederland

Op 28 november komt Navid Kermani – getipt als presidentskandidaat in Duitsland – naar Groningen om geïnterviewd te worden door Andres Blühm voor het culturele podium Studium Generale. Bij Uitgeverij Cossee verscheen van Kermani onlangs Goddelijke kunst, waarin de koranexpert de christelijke kunst op een nieuwe, boeiende manier bekijkt. U bent van harte welkom.

Twee dagen later, op 30 november, zal de Franse auteur Christophe Boltanski bij Spui25 in Amsterdam te gast zijn. Daar stelt hij zijn prachtige roman De schuilplaats voor (winnaar van de Prix Femina 2015) en gaat in gesprek met Margot Dijkgraaf. Ook hier zien we u graag.

GEPLAATST OP 25-11-2016  -  PERMANENTE LINK
Voorjaarsaanbieding online

Komend voorjaar zullen er weer prachtige titels verschijnen bij Uitgeverij Cossee. Zo zijn Hans Fallada, Aleksandr Skorobogatov en Britta Böhler weer terug met nieuwe titels, en worden klassiekers van E.M. Remarque en Dola de Jong opnieuw uitgegeven. Daarnaast zal Marijn Sikken haar debuut maken en is de grande dame van de Engelse literatuur, Jane Gardam voor het eerst in het Nederlands vertaald. Klik hier om de hele catalogus online te bekijken of hier om hem als PDF te downloaden.
  

GEPLAATST OP 18-11-2016  -  PERMANENTE LINK
Feestelijke boekpresentaties

In november staan er weer twee mooie boekpresentaties op het programma voor Uitgeverij Cossee.

Op 10 november a.s. zal Bette Adriaanse haar debuut Post voor Rus Ordelman presenteren in de Island Bookstore in Amsterdam. De roman verscheen eerst in Amerika onder de titel Rus like Everyone Else, en werd daar lovend ontvangen. Tijdens deze feestelijke presentatie (met een hapje en een drankje) zal Bette worden toegesproken door haar redacteur.

Daarnaast zal op 17 november a.s. de nieuwe roman De ruiter van Jan van Mersbergen worden gepresenteerd in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Jan van Mersbergen werd voor zijn eerdere werk bekroond met o.a. de BNG Nieuwe Literatuurprijs (Naar de overkant van de nacht, 2011) en de F. Bordewijkprijs (De laatste ontsnapping, 2014). Ook hier bent u van harte welkom.

GEPLAATST OP 04-11-2016  -  PERMANENTE LINK
‹‹123456...21

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

BLIJF OP DE HOOGTE

RSS FEED

Abonneer u op onze rss-feed en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Uitgeverij Cossee

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief en rss-feed kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites.

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Deze
maand is dat: H is for Hawk van Helen MacDonald

Aangeraden door Rechtenmanager Laurens Molegraaf

Het verhaal is zeer eenvoudig. Haar vader overlijdt en om aan de realiteit van het verlies te ontsnappen geeft Helen zichzelf een nieuw doel. Als valkenier gaat ze een havik trainen. Alleen is het doel geen eenvoudig doel en vereist het veel tijd en een persoonlijke verbintenis met het dier. En blijkt het de ideale manier om opnieuw met het leven om te leren gaan.

Het boek is onwaarschijnlijk mooi geschreven. Alle observaties zijn origineel, oprecht en intiem en de auteur toont zichzelf en haar gedachten van alle kanten. We lezen waarom zij zo geobsedeerd is geraakt door havikken, hoe ze aan haar jonge havik Mabel komt en hoe de trainingen verlopen.

Tegelijk vertelt ze over oude boeken van valkeniers die voor haar een dagboek van het temmen van een havik hebben bijgehouden. Vooral T.H. White’s The Goshawk krijgt veel aandacht. Helen vertelt enthousiast over White’s desastreuze pogingen, zo’n 65 jaar geleden, en over diens psychologische strijd om door het temmen van een havik met zichzelf in het reine te komen.

Door het intense proces en het openhartige verslag daarvan kan je – ook als roofvogelleek – niet anders dan in de ban raken van Helen’s proces met haar havik Mabel. Ze zijn af en toe één. En de auteur schrijft zo open en oprecht dat de lezer en het boek af en toe ook één worden. Een Nederlandse vertaling zal de komende maanden bij De Bezige Bij verschijnen.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP