BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

AGENDA

ACTIVITEITEN

Interview met Jacques Wallage in Groningen

25-02-2018

Zondagmiddag 25 februari van 14.30 - 15.30 uur wordt Jacques Wallage, oud-burgemeester van Groningen, in boekhandel Van der Velde aan het A-Kerkhof in Groningen geïnterviewd door Inki de Jonge, journaliste bij het Dagblad van het Noorden, n.a.v. zijn nieuwe boek Het land achter de heuvels.

Boekpresentatie Astrid Panis

01-03-2018

Astrid Panis, boekhandel Limerick en Uitgeverij Cossee nodigen u uit op de boekvoorstelling van Slapende tijgers. Op donderdag 1 maart om 20:00 uur in zaal Nick Ervinck, Zebrastraat 32, 9000 Gent.

Onzichtbare inkt: twee schrijvers over hun schrijven

15-03-2018

Onderdeel van Studium Generale uit de lezingenreeks 'The Best of'.

De dichters en schrijvers Stefan Hertmans (1951) en Wiel Kusters (1947), generatiegenoten, gaan vanavond met elkaar in gesprek over hun werk en inspiratiebronnen. Hun oeuvre laat bij alle verschillen ook de nodige verwantschap zien. Niet alleen in de ‘hermetische’ start van hun schrijven, maar ook in het geleidelijk toegroeien naar een toegankelijker literatuur, die toch altijd weer weet te ontsnappen aan ongecompliceerd anekdotisme, ten gunste van wat wel genoemd is ‘le plaisir du texte’. Sterk taalbewust dus, maar dat sluit maatschappelijke betrokkenheid allerminst uit. Integendeel.